Szeretet: RECEPTEK

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Napsokára jön egy újabb esztendő!

 

Itt lehet küldeni a klubtagoknak és klubbon kívülieknek ételrecept lírásokat.

 

Legyenek azok akár szakácskönyvekből, vagy sajátok, s ha vannak speciális magyar, vagy nemzetközi ételkülönlegességeitek is, szívesen ide várjuk!

 

Tisztelettel: Hangai Gábor

 

 

Címkék: Ételreceptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hangai Gábor üzente 12 éve

Marhanyelvkocsonya (Aszpikos marhanyelv)

Hozzávalók:

60 dkg füstölt marhanyelv, 1 sárgarépa, 30-35 szem zöldborsó, 20 szem bors, 2 babérlevél, 3 kávéskanál só, 2 evőkanál zselatin, 5-6 petrezselyemlevél.

Elkészítés:

A nyelvet 5 percre forró vízbe mártjuk, majd hidegbe és lehúzzuk a recés bőrét.
Feltesszük 1-1,5 liter sós vízbe főni és lassú tűzön főzzük - 3 órán át.
Vele együtt főzzük a tisztított sárgarépát és a fűszereket is.
Az utolsó fél órában beletesszük a zöldborsót. Mikor megfőtt kivesszük a nyelvet és lehűlés után félcentis szeletekre vágjuk.
A sárgarépát késsel szintén félcentis szeletekre vágjuk.
Egy, -másfél dl vízben beáztatjuk a zselatint, majd belekeverjük a leszűrt főzőlébe.
1-2 nem lapos tál, tányér aljára öntjük 3-4 centiméternyi levet.
Átfedéssel beletesszük a nyelvszeleteket, köréje téve a répaszeleteket, a zöldborsót, valamint a petrezselyemleveleket. Óvatosan ráöntjük a langyos levet, majd hideg helyen megdermesztjük.

(Egyes helyeken zöldborsót nem tesznek bele.)

Válasz

Hangai Gábor üzente 12 éve

Közeleg a farsang ideje!

Fánk könnyed, szalagos

Hozzávalók: 4 főre

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg margarin
2 tojás sárgája
3 dl tej
kevés rum
csipet só
2-3 evőkanál porcukor
napraforgó olaj
tölteléknek baracklekvár vagy más lekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a 2 porcukorral, közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk.
Amikor összeállt, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint.
Jól ki kell dolgozni Duplájára kelesztjük.
Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk.
Fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.
Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdhetjük hamarosan a sütést.
Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba. Majd megforgatjuk és a 2. felét kevesebb ideig sütjük, míg szalagos nem lesz.

Szalvétával borított tányérra kitesszük, mert így nem lesz annyira olajos.

Megszórjuk a tetejét porcukorral, s megvárjuk míg lehűl.
Átszedjük szalvétával borított tányérra, tálra.

Fogyaszthatjuk lekvár nélkül, vagy ízlés szerinti lekvárral.
(Érdemes több ilyen adagot elkészíteni, mert még másnap is simán fogyasztható.)

Válasz

Barabás Klára üzente 12 éve

Fantázia saláta

Hozzávalók:

4 főtt tojás
15 dkg uborka
fél db lila hagyma
1 db kicsi vöröshagyma
15-20 dkg trappista sajt
1-2 db tisztított, hámozott alma
majonéz
1 kávéskanál só
csipet fehér őröltbors

Kenyér és felvágott, - például 15 -25 dkg gépsonka vagy párizsi.

Elkészítés:

Egy megfelelő bármilyen tálban készítjük. (Nagyjából 1 literes.)

Az uborkát, a sajtot , az almát felkockázzuk 1 cm-re, s hozzátesszük a vékonyra szeletelt hagymákat, a főtt tojásokat.
Pici só, bors rá.
Ezután kb. 1 evőkanál majonéz rá.
Összekeverjük.

Ezzel a saláta rész kész. De állni hagyjuk hidegen 1 -2 órányit.

Az összeért salátát és a sonkát, felvágottat kenyérrel együtt fogyasztjuk.

Ha marad saláta - 1-2 napig hidegen eltartható hűtőben.

Válasz

Berec Piroska üzente 12 éve

Töltött cukkini (2 főre)

Hozzávalók:

4 db cukkini
20-25 dkg darált hús sertésből
1 db egész tojás
1 teáskanál só
1 cikk foghagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 csapott kávéskanál őrölt fekete
5-8 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A cukkini végeit levágjuk, majd a cukkinit megmossuk. Hosszában kettévágjuk. Ezután a magjait (2 sor) kivesszük, majd az elválasztó részt kivágjuk. apróra vagdossuk a töltelékhez.

Alul fóliázott zománcos tepsibe betesszük a 8 féldarab cukkinit.

Töltelék:

A darált húsra tesszük a tojást, a fűszereket.és a ledarált foghagymát.
Kézzel jól összekeverjük a hússal a fűszereket.

A cukkiniket kézzel megtöltjük a fenti töltelékkel.

Töltés után egyenletesen rátesszük a reszelt sajtot.

Fóliával lefedjük a tepsit. S egyharmad lángon kb. 50-perc alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk 5-10 percig, míg langyos nem lesz.

Felszeletelünk hozzá fehér kenyeret.

S langyosan tálaljuk. Utána javaslok fejenként 2-3 dl teát, ízlés szerint.

Válasz

Hornyák Irma üzente 12 éve

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

8-12 db palacsinta,
20-30 dkg marhahúsból vagy csirkehúsból paprikást készítünk, amelyben legalább 2 fej vöröshagyma van,
5 dl tejföl.

Elkészítés:

A paprikásban levő húst kivesszük a levéből és kihűlés után ledaráljuk.
Összekeverjük 3-4 evőkanál tejfellel, hogy jól kenhető legyen.
Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat, és összehajtogatva jénai
tálba tesszük.
A maradék paprikás levet összekeverjük a megmaradt tejföllel, és a
palacsinták tetejére öntjük.

Előmelegített sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk, és így tálaljuk.

(Vannak, akik a tányérra kiszedett palacsintára még tesznek 1-2 kanál hideg tejfölt.)

Válasz

Hornyák Irma üzente 12 éve

Bocs, de én csak a Túrós Gancát szoktam készíteni!

Túrós Ganca

Hozzávalók:

1 kg burgonya
5-10 dkg liszt
füstölt szalonna
25 dkg tehéntúró
4 dl tejföl
1,5 dkg só

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.

Ha megfőtt, leöntjük a vizet, krumplinyomón áttörjük, és állandó keveréssel a lisztet beleszórjuk, még 2-3 percig lassú tűzön keverjük.

A füstölt szalonnát felkockázzuk, kisütjük, leszűrjük.

Egy teás kanalat forró szalonnazsírba mártunk, majd a burgonyából kiveszünk vele, s lábasba tesszük a galuskákat.

Ha egy réteg megvan, tegyünk rá túrót és tejfölt, majd még egy réteg burgonyagaluskát és a túrót, tejfölt. A tetejét sült szalonna kockával megszórjuk, így tálaljuk.

Válasz

Telek Mari üzente 12 éve

Almás palacsinta

Elkészítjük a Palacsinta alapot, amelybe tisztított, almát reszelünk.

S így sütjük ki a palacsintát, csak kevesebb étolajat teszünk a tésztába.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Általam ismert " ráncponty" készítése az tejföllel van" hasonlít a halpaprikáshoz.

Hozzávalók :

1 kg.ponty
3 -4 pohár tejföl / ha nagy akkor elég 2 pohár.
3 nagyobb v.hagyma
pirospaprika
olaj,v. zsír,
bors,só,szerecsendió,delikát z.paprika, kisebb paradicsom,pici gerezd fokhagyma , féldeci víz.

Elkészítés :

az előző nap apróra vágott jól besózott hal darabokat le öblítem .
a v.hagymát apróra vágom és olajban v. zsírban meg pirítom de csak annyira ,hogy a hagyma üveges maradjon, majd a féldeci vizet rá öntőm és addig főzőm a z.paprikával , paradicsommal , fokhagymával míg szét nem főnek és el kezd sűrűsödni a lé.
Le veszem a gázról rá teszem a p.paprikát meg a tejfölt ,jól elkeverem .
Rárakom a halat és lassú tűzőn kb.10-15 percig fől. / a halnak nem kell sok idő /
Fontos !!!!!
A fedő teljesen takarja , és nem szabad kavarni !!!!!
2 - 3 percenként óvatosan meg kell rázogatni.!
Közbe bele teszem a bors ,delikát,szerecsendiót.

Vigyázat ! a szerecsendióból csak egy kés hegynyi kell ,mert ha sokat teszünk bele akkor keserű lesz.

2x-3x rottyan és már kész is a rácponty.

Nagyon finom és a sűrű maradék levét ki lehet mártogatni.
Van aki csinál hozzá tésztát én nem szoktam ,mert én kenyeres vagyok és ki szoktam mártogatni a levét.

Tipp!
Ha előző nap a halat sózzuk és halízesítővel jól bedörzsöljük még finomabb.
Vigyázzunk a sózással mert ,mert a hal eleve meg sóztuk és a halízesitő is sós !!!!

Jó étvágyat !

Válasz

Telek Mari üzente 12 éve

Szecsuáni csirke Narancshéjjal

Hozzávalók:

1 nagy narancs
2 egész csirkemell kicsontozva, bőr nélkül
1 kanál szójaszósz
4 szál újhagyma 5 centis darabokra vágva
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 kanál kukoricakeményítő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál chiliszósz
1 dl narancslé
1 dl olaj

Elkészítés:


Zöldséghámozóval hámozd meg a narancsot. Ügyelj rá, hogy a fehér réteget ne hámozd hozzá (mert keserű). A héját vágd 3 centis vékony csíkokra.
Egy darab sütőpapíron a grillsütőben vagy a sütőben óvatosan szárítsd meg 10-15 perc alatt.
A csirkét vágd 3-4 centis darabokra. Egy közepes tálkában keverd el a szójaszószt, a gyömbért és a chiliszószt, majd öntsd rá a hagymával elkevert húsra.
Egy másik, kisebb tálban keverd el a keményítőt, a cukrot és a narancslét.

Hevítsd fel az étolajat egy serpenyőben. Dobd bele egy percre a narancshéjat. Amikor pirulni kezd, szedd ki és süsd meg benne a hagymás húst. Amikor elveszti a rózsaszín árnyalatát, öntsd rá a narancsos keveréket. Állandó kevergetés mellett alacsony lángon addig forrald, amíg besűrűsödik.
Tálaláskor hintsd meg az olajban sült narancshéjjal.

Válasz

Urbán József üzente 12 éve

Dalmát csirke- vagy pulykacsíkok

Nagyon finom étel, és nagyon gyorsan, szinte percek alatt elkészül. Ha pulykából készítem, akkor egy éjszakára a húst beáztatom fokhagymás tejbe. Így finomabb is lesz és a hús gyorsabban megpuhul.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, vagy pulykamell/pulykacombfilé,
60 dkg cukkini,
5 evőkanál olaj,
fél csokor kapor,
fél csokor metélőhagyma,
1 csapott kiskanál só,
1 dl tejföl,
2 dl főzőtejszín,
1 kiskanál liszt.

Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, megszárogatjuk, a végeit lecsapva, hámozás nélkül 2 centi vastagra fölszeleteljük és a húshoz hasonló hasábokra vágjuk.
A húst az olajban fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a cukkinit, a lisztet és a főzőtejszínt.
5-8 percig kevergetve sütjük.
Rátesszük a tejfölt. Így tálaljuk.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu