Szeretet: Receptek innen-onnan. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek innen-onnan.

Ezt a témát Béres Árpád indította 12 éve

Mazsola leves
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mazsola
» 30 dkg csirkemáj szívvel
» 2 dl tejföl
» liszt
» só
» cukor
» fahéj
» szegfűszeg
A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára.
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe teszünk ízlés szerint sót, cukrot, fahéjat, szegfüszeget (mint a gyümölcslevesnél). Mikor a mazsola szépen megduzzadt és megpuhult, hozzátesszük a megmosott csirkemájat és szivet. Lehet bele csirkemell darabokat is tenni, attól csak finomabb lesz. Együtt főzzük, amig a szív megpuhul (nem kell sok idő hozzá), majd tejfölös habarást készítünk úgy, hogy a lisztet a tejfölbe keverjük. Behabarjuk, összeforraljuk és már készen is van.

Nagyon finom.

Hozzászólások eddig: 167

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Vince ahogy Te gondolod,,,van fogalmad arról ,hogy ahány ember annyiféleképpen csinálja.Szerintem a hagyományos igazi kocsonyát nem is igen ismerik sokan.Csak az idősebb korúak,de ott is vannak furcsaságok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez nem mulasztja el,legfeljebb meglehet előzni vele.

Válasz

Várszegi Ferenc üzente 10 éve

Egyetek citromot, mandarint, s mindenféle zöldségeket is.
Nekem ettől múlt el az influenzám!

Válasz

Csanádi Vince üzente 10 éve

Leginkább édes szájú vagyok. Így a hagyományos porcukros, lekváros fánkot és a porcukros csöröge fánkot szeretem. Igaz a palacsintákat is. Túróst, almást, fahéjast lekvárost.
Kedvenceim még az almás és a túrós lepény. Gondolom ezek receptjét ismeritek.

Válasz

Csanádi Vince üzente 10 éve

Most kell a kocsonya. Disznóvágás ideje van.

Ha nem vágtok sertést, akkor a kocsonya alapanyagait vegyétek meg!

S készítsetek sok tállal!

A recept hagyományos, felesleges részleteznem.

Válasz

Urbán József üzente 10 éve

Igazad van Csaba. Ezt a sütit nemcsak ünnepekkor, hanem máskor is elkészítik.

Válasz

Hatrafovits Melissza üzente 10 éve

Ezt kérte a fiam a kedvence:)

Áfonyás mákos kocka recept

Hozzávalók 4 főre
2 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg mák
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tej
20 dkg áfonya

A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük,majd a többi hozzávalóval összekeverjük,az áfonya kivételével.
Egy 22x24 méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral a masszát a tepsibe öntjük, és a fele áfonyát a tésztába szórjuk. a másik felével díszítjük.180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül.
A tetejét meghintjük porcukorral.

Válasz

Halász Csaba üzente 10 éve

Marika ,ez nem kimondottan ünnepi süti :)

Válasz

Telek Mari üzente 10 éve

Vízen kullogó

Kelt tésztát készítünk egy műanyag tálban lefedve konyharuhával. Háromszor áthajtogatjuk.

Mikor megkelt a konyharuhába tesszük. S azzal együtt hideg vízzel telt tálba. Amikor a tál tetején már úszik a tészta kiszedjük. Csíkokra vagdossuk és kis 3-4 cm hosszú kiflire alakítjuk.

Megszórjuk cukorral, s tepsiben kisütjük.

Karácsonyi, vagy ünnepi süti készül így.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Finom lehet ,de én nem szeretem a pulykát a vadíze miatt :)

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu