Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Béres Árpád indította 12 éve
Mazsola leves
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mazsola
» 30 dkg csirkemáj szívvel
» 2 dl tejföl
» liszt
» só
» cukor
» fahéj
» szegfűszeg
A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára.
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe teszünk ízlés szerint sót, cukrot, fahéjat, szegfüszeget (mint a gyümölcslevesnél). Mikor a mazsola szépen megduzzadt és megpuhult, hozzátesszük a megmosott csirkemájat és szivet. Lehet bele csirkemell darabokat is tenni, attól csak finomabb lesz. Együtt főzzük, amig a szív megpuhul (nem kell sok idő hozzá), majd tejfölös habarást készítünk úgy, hogy a lisztet a tejfölbe keverjük. Behabarjuk, összeforraljuk és már készen is van.
Nagyon finom.
Hozzászólások eddig: 167
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Vince ahogy Te gondolod,,,van fogalmad arról ,hogy ahány ember annyiféleképpen csinálja.Szerintem a hagyományos igazi kocsonyát nem is igen ismerik sokan.Csak az idősebb korúak,de ott is vannak furcsaságok.
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Várszegi Ferenc üzente 10 éve
Csanádi Vince üzente 10 éve
Leginkább édes szájú vagyok. Így a hagyományos porcukros, lekváros fánkot és a porcukros csöröge fánkot szeretem. Igaz a palacsintákat is. Túróst, almást, fahéjast lekvárost.
Kedvenceim még az almás és a túrós lepény. Gondolom ezek receptjét ismeritek.
Csanádi Vince üzente 10 éve
Most kell a kocsonya. Disznóvágás ideje van.
Ha nem vágtok sertést, akkor a kocsonya alapanyagait vegyétek meg!
S készítsetek sok tállal!
A recept hagyományos, felesleges részleteznem.
Urbán József üzente 10 éve
Hatrafovits Melissza üzente 10 éve
Ezt kérte a fiam a kedvence:)
Áfonyás mákos kocka recept
Hozzávalók 4 főre
2 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg mák
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tej
20 dkg áfonya
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük,majd a többi hozzávalóval összekeverjük,az áfonya kivételével.
Egy 22x24 méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral a masszát a tepsibe öntjük, és a fele áfonyát a tésztába szórjuk. a másik felével díszítjük.180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül.
A tetejét meghintjük porcukorral.
Halász Csaba üzente 10 éve
Telek Mari üzente 10 éve
Vízen kullogó
Kelt tésztát készítünk egy műanyag tálban lefedve konyharuhával. Háromszor áthajtogatjuk.
Mikor megkelt a konyharuhába tesszük. S azzal együtt hideg vízzel telt tálba. Amikor a tál tetején már úszik a tészta kiszedjük. Csíkokra vagdossuk és kis 3-4 cm hosszú kiflire alakítjuk.
Megszórjuk cukorral, s tepsiben kisütjük.
Karácsonyi, vagy ünnepi süti készül így.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás