Szeretet: Keleti kultúrák versei,zenéi,műalkotásaik,képei,hagyomámyaik,történeti leírások.. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Elfelejtett dallamok-derűs-komoly pillanatok oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 345 fő
  • Képek - 11138 db
  • Videók - 5616 db
  • Blogbejegyzések - 2991 db
  • Fórumtémák - 168 db
  • Linkek - 109 db

Üdvözlettel,

Elfelejtett dallamok - derűs - komoly pillanatok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Keleti kultúrák versei,zenéi,műalkotásaik,képei,hagyomámyaik,történeti leírások..

Ezt a témát Hangai Gábor indította 12 éve


Üdvözlök mindenkit ebben a klubban.



Kérem, a tagokat, valamint a jövőbeli tagokat, amennyiben e kubb tartomyába velefér, szóljatok hozzá, mondjatok véleményt, s nem utolsó sorban tenyetek fel az klub eddigi klubtémákba ami szerintetek mások érdeklődését is felkeltheti.



Tisztelettel!

Gábor !

Hozzászólások eddig: 25

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Hangai Gábor üzente 10 éve

Judit!

Ezt rossz helyre tetted. Mert nem a Keleti kultúrák témába való ez a recept.

Megjegyzem a másikat már jó helyre tetted.

Válasz

Bene Judit üzente 10 éve

részletes keresés
Rukkolás cukkinifasírt gluténmentesen recept

előkészület: 15 perc
főzés: 15 perc

hozzávalók 2 főre

1 db cukkini lereszelve
rukkola ízlés szerint, mosva, durvára vágva
1 tojás
só, bors, kölespehely

Imádom a cukkinit, készítettem már belőle többféle ételt. Ezúttal zöldségfasírtot szerettem volna, gluténmentesen. Gondoltam, bevetem a pár hete vásárolt kölespelyhet - egészséges és gluténmentes. Szép rukkolát kaptam a bio piacon, így azt használtam petrezselyem helyett.

Kapros tejföllel fantasztikusan finom! (Laktózmentes tejföl + friss, apróra vágott kapor, só, bors.)
alapanyagok
cukkini,
rukkola,
tojás,
só,
bors,
köles
kategóriák
magyar,
párszor készített receptek,
olcsó receptek,
alacsony,
bármikor,
ebéd,
könnyű,
ovo vega,
szép kép,
uzsonna,
vacsora,
zöldségfasírt,
15-30 perc,
2 főre,
gluténmentes,

rukkolás fasírt, cukkinis fasírt, gluténmentes fasírt, zöldségfasírt, cukkinifasírt
elkészítés

A cukkinit megmossuk, lereszeljük, a rukkolát megmossuk, durvára vágjuk.
A zöldségekhez keverünk 1 egész tojást, sót, borsot ízlés szerint.
Annyi kölespelyhet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen a massza.
Állni hagyjuk kb. negyed óráig, majd fasírtokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Azonnal fogyasztható.

Válasz

Kalmár János üzente 12 éve

A pálcikával evésnek szigorú szabályai vannak. Evőpálcikát nem szabad kölcsönadni, és az étkezés befejeztével illetlenség a tányérba vagy a csészére helyezni. Az étkezés végeztével az evőpálcikát ugyanúgy visszateszik a tartójára, ahogy terítéskor feküdt vagy manapság visszadugják az éttermi papírzacskójába. Nagy udvariatlanság továbbá az ételbe, főleg rizshalomba szúrni a pálcát (ez ugyanis a temetés jelképe), pálcikáról pálcikára adni a falatot, feltűzni az ételt a pálcikára, illetve marokra fogni, mutogatni vele valakire, vagy játszani, a levegőbe rajzolgatni, hadonászni azzal, ne adj isten az ételt kevergetni, vagy az edényeket mozgatni vele. Illetlenségük mellet, ezen udvariatlanságok többsége még rossz előjelnek is számít. Újév alkalmával például tabunak számít az evőpálcikát zhu néven emlegetni, mert az, egy másik írásjeggyel írva megállni jelentéssel is bír, ami bizony rossz előjel lenne a jövőre nézve.

Válasz

Hangai Gábor üzente 12 éve

A fánk ott van a Receptek nevű helyen!

Mivel az nem Ázsiai! :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hol a fánk ? Gábor ?

Válasz

Szentannay Erzsébet üzente 12 éve

Olaszország ma a magasan fejlett országok közé tartozik a világ 7. legnagyobb GDP-jével és a 17. legnagyobb emberi fejlődés indexével. A G8 tagja és az Európai Unió és a NATO egyik alapítója. 2007. január 1-jétől az ENSZ biztonsági tanácsának nem állandó tagja
Folyói
Adige (410 km). A Pó Torinótól az Adriai-tengerig hajózható. Az itáliai folyók többsége sekély, a nyári hónapokban medrük teljesen kiszárad, ezért hajózásra vagy ipari célokra nem alkalmasak. Az Appennini-félsziget leghosszabb folyói az Arno (241 km) és a Tevere (az egykori Tiberis).

Tavai
Olaszország legnagyobb tavai az Alpok lábánál fekszenek, mint a Garda-tó (Lago di Garda), a Lago Maggiore és a Comói-tó (Lago di Como).
Az 1948. január elsején életbe lépett alkotmány alapján Olaszország parlamentáris demokratikus köztársaság.
Az állam hivatalos fizetőeszköze az euró 2002. január 1. óta. A fizetőeszköz az olasz lírát (ITL) váltotta fel.

Valcamonica az Alpok déli lábainál fekvő völgy az itáliai Lombardiában, Brescia megyében.
Val Camonica világhíres sziklarajzairól, a térségben közel 300 000 petroglifa található, melyet a camunni törzs tagjai véstek, festettek rá a sziklákra i. e. 8000 körül.A legszebb petroglifák a Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri-ben láthatók.

Válasz

Szentannay Erzsébet üzente 12 éve

Olaszország

Az olasz nyelv (olaszul la lingua italiana) az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvek csoportjába tartozik. A mai egységes irodalmi nyelv alapja a toszkán nyelvjárás, amely átmenetet képez a keleti és nyugati típusú újlatin nyelvek között.
A magyar nyelv hangkészletéből az olasz nem használja a(z): ö-ő, ü-ű, h és zs hangokat. Magyarban ismeretlen hangot - gyakorlatilag - nem használ. A nálunk megszokott hangokat egy, két, vagy akár három betűvel írja le (például 'ny'-gn, 's'- sce v. sci, 'dz'-z, 'dzs'- ge v. gi stb.) Vigyázat: az "sch" mindig 'szk' és nem 's', mint a németben.
Az olaszt nem anyanyelvként beszélők száma korábban csökkenőben volt, az utóbbi időben - azonban - ismét emelkedik: jelenleg 70 milliósra tehető. Régebbi adatok még 120 millió ember közvetítő nyelvének mondták. Főleg az egykori olasz gyarmatokon beszélték (Etiópia (történelmi nevén: Abesszínia, olaszul: Abissinia), Eritrea, Líbia, Szomália), ezenkívül Szlovéniában, a horvát Dalmáciában és Albániában.

Az olasz ábécé a következő 21 betűből áll: A, B, C, D, E, F, G, H, I, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, Z.

Idegen szavakban előfordulhatnak még a j, k, w, x, y betűk.

Olaszország (hivatalosan az Olasz Köztársaság; olaszul Italia, hivatalosan Repubblica Italiana) független ország Dél-Európában, amely magába foglalja a Pó folyó völgyét, az Appennin-félszigetet és a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét, Szicíliát és Szardíniát.

Az olaszok saját országukat lo Stivale-nak (magyarul a Csizma), il Belpaese-nek (magyarul a Szépország) vagy la Penisola-nak (magyarul a Félsziget) hívják.
Olaszország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké. Fővárosa, Róma, történelmi világváros, mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője.

Válasz

Hangai Gábor üzente 12 éve

Édes sütemény. Leginkább Heves Megyében és Nagykunságban ismerik ezt a régi receptet. Lásd: Horváth Ilona Szakácskönyve.

Vízen kelt kifli:

Hozzávalók

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg vaj vagy margarin
2 tojássárgája
1 dl tej
1 kávéskanál só

20 dkg kristálycukor hintésre.

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a hozzávalókkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. (Kivéve a cukrot, a mely majd sütés előtt a tetején lesz.
Egy tiszta konyharuhát megszórunk liszttel, majd a tésztát lazán körültekerjük vele.
Egy lábosba teszünk hideg vizet, s abban kelesztjük majd a tésztát (kb. 1 órán át), mindaddig amíg a konyharuhában lévő anyag fel nem jő a víz tetejére a tágulás, kelés közben.

A gyúródeszkán kis darabka cipókat vagdosunk a tésztából, s a deszkát a kristálycukorral meghintjük.
A kis cipócskákból 5 cm hosszú kifliket formálunk, de formálás előtt, a kristálycukorban megforgatjuk.

Formálás után kis cukorral még a kifliket tetejét megszórjuk.

A tűzhely tepsijébe 3 cm-re helyezzük a kifliket, és egy langyosra előmelegített helyre a tűzhelyben 30 percet hagyjuk még sütés előtt.

Sütés közepes hővel, addig, míg a kiflik aranysárga színűre meg nem sülnek.

Minden ünnepre ajánlom.

Jó étvágyat.

Válasz

Hangai Gábor üzente 12 éve

Aszalt szilvás csirkecomb

Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kiskanál só, 2 mokkáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 4 szem mandula vagy dió, 2 evőkanál olaj, 2 dl főzőtejszín.

Elkészítés: a csirkecombokat a fűszerekkel bedörzsöljük, a bőrük alá egy-egy dióval töltött szilvát bújtatunk. Tepsibe rakjuk őket, meglocsoljuk az olajjal, a többi szilvát köré szórjuk és előmelegített sütőben alufóliával letakarva 50 percig sütjük. Utána még 10 percig fólia nélkül sütjük. Az utolsó 3 percben ráöntjük a tejszínt is.

Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

Aszalt szilva helyett használhatunk szilvabefőttet.

Válasz

Hangai Gábor üzente 12 éve

Székelykáposzta

Ehhez már nem is tudok mit hozzátenni. Egyszerűen imádom! Télen, ünnepekkor, a káposztás-húsos ételek nem hiányozhatnak a hagyományos magyar konyha szerint az asztalokról. Az én receptem bőrös malackarajból készült.

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 80 dkg bőrös malackaraj (csont nélkül), 1 nagy fel vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, egész bors, pirospaprika, só (igény szerint), 1 evőkanál házi sertészsír, tejföl.


A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva 2-3 púpos teáskkanál pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük.
Rárakjuk a nagyobb darabokra vágott. bőrös karajt, majd a tűzre visszatéve addig dinszteljük, amíg kifehéredik a hús.
Ekkor felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és fedő alatt félig megpároljuk.
Közben átmossuk a káposztát, hogy a túl erős savanyú, és főleg sós ízen javítsunk.
Amikor félig megfőtt a hús, rárakjuk a káposztát, fűszerezzük, majd ha szükséges, újabb vizet öntünk alá.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor elkészült az étel, kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzunk utána.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu