Farkas Ildikó üzente 10 éve

Meghatóan szép.A látszat néha csal,most is bebizonyosodott.

Válasz

Gazdag Zsuzsanna üzente 10 éve

"' A fura öreg " nem tudok el menni melle.Nem hagy nyugton,hallottatok mér ilyet .!? Mindig itt motoszkál az agyamba, én is lehetek ilyen öreg elhagyatott ...istenem mivé válik az ember ,ha megöregszik...

Válasz

Georgievits Milutin üzente 10 éve

Ezt is mindig meg kell néznem ,nagyon jó !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

90 éves volt senkije nem volt ,semmit nem tudtak róla " csak egy kis szürke egérnek hitték" Szegény elesett idős ember aki csak egy megtűrt személy volt mert " életet nem vehetnek el .EZ EGY MEGTÖRTÉNT VALÓS DOLOG !!!!!!
Mikor meghalt és az ágyat tették szokás szerint rendbe akkor a párnája alatt találták ez a verset .
Ezt az egyetlen de ! ÉLETE NAGY MŰVÉT " mely az utókorhoz szól.Mindenki megdöbbent ,akkor tudták meg .hogy kit és mit veszítettek el.

Ilyenkor ,szokott az emberben felmerülni az a kérdés.....

MÉRT KELL AHHOZ MEGHALNI ,HOGY RÁ JÖJJENEK ,HOGY MIT VESZÍTETTEK...?

Válasz

Spanyol Ilan üzente 11 éve

Ha szerencsénk van egyszer mi is ilyenek leszünk.

Válasz

Kontra Annamaria üzente 11 éve

Szomorú történet,megható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egy 92 éves bácsiról van szó aki nem kellett senkinek ,nem volt senkije." Csak mint egy megtűrt személyt " úgy bántak vele,mert csak egy öreg ember volt aki " nem végzett egyetemet."Nem volt semmi,nem volt senkije.Mikor maghalt akkor tudták meg ,hogy ez a " szürke kis ember " egy csodálatos ember volt .
Micsoda költőt ,micsoda nagy embert vesztet el a társadalom.Addig senki nem figyelt rá. Semmibe vették ,megtűrt ember volt ...mert életet nem vehetnek el.....
Nem érdekes ,hogy mért van az ,hogy " mikor már nincs az ember akkor jönnek rá sokan ,hogy kit és hogy mit veszítettek "
Kevesen tudják hogy az embert életében kell szeretni és nem a sírjára kell a sok virág ..! Akkor már késő ! Akkor már nem érzékeljük és akkor " fordul a világ " Akkor már nekünk nem kell senki.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönőm !

Válasz

Kertész Gáborné Mária üzente 11 éve

Ibolya ez nem, szép ez gyönyörü...
Van irás arrol hogy hány éves volt?

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Gyönyörű!:)

Válasz

Keliger István üzente 11 éve

Elszomorító és szép !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Látod Ildikó ...erre szoktam én mondani ,hogy " látszat néha csal...."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Teljesen libabőrös lettem ahogy olvastam.Igen egy idős ember arcában,viselkedésében sokkal több rejtőzik mint az öregség,benne van egy egész élet öröme,küzdelme,fájdalma és vesztesége.De a lélek az kortalanul ,huncutul mosolyog benne is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egy ausztrál vidéki város kórházának idősotthonában elhunyt egy idős férfi. Mindenki azt gondolta, semmi értékeset nem hagyott maga után. Később, amikor az ápolók csekélyke hagyatékát átnézték, az alábbi verset találták. Olyan erőteljes hatással volt rájuk a szépsége, a tartalma, hogy lemásolták, és a kórház minden nővérének odaadták. Az egyik nővér Melbourne-be is magával vitte. Az öregembernek az utókor számára hagyott egyetlen öröksége az óta számos magazin karácsonyi számában megjelent országszerte, többek között mentális egészség témájú magazinokban.

Egyszerű, de ékesszóló verse mellé diaporáma is készült. És ez az öregember, akinek nem volt mit hagynia a világra, most „névtelen” versével az interneten bejárja az egész világot.

Válasz