Gazdag Zsuzsanna üzente 10 éve

Pont az alapokról nem esik szó.

Nem félre érteni, de szerintem nem a politikusok,nem a közalkalmazottak, termelik meg azt a tortát amiből, építkezni , fejlődni,gyarapodni lehet, mert a közalkalmazott,a politikus, is abból kapja a bérét amit azoktól vonnak le akik valódi értéket állítanak elő.

Amennyiben pont az a réteg akik megtermelik az elosztható tortát nincsenek megfizetve, ami azt is jelenti, hogy értéktelené válik a valódi értéket teremtő munka, nincs megbecsülve, úgy felfog borulni az egyensúly.

Az elmúlt 4 évben hazánkban, pont azok jártak rosszabbul akik úgy is alul voltak fizetve, ezek után talán nem kellene csodálkozni, hogy egyre többször hallom, és tapasztalom is, hogy úgy érzik sokan azért a pénzért amit a külföldi cégek ma adnak 8 óra kemény munkáért felkelni sem érdemes.

Várhatja e valaki, hogy egy elégedetlen munka vállaló, / aki persze szólni nem mer, mert még azt az éh bért is félti amit kap / lelkiismeretesen, becsületesen, tudása legjavát adja a munka végzés során, ha azt érzi alul van fizetve, megvan alázva, hogy munkájáért annyit kap, hogy ne haljon éhen, mert még holnap is szüksége lesz a kizsákmányoló munka adónak rá.

Az ember nem teljesen hülye hiába szeretnék ezt a politikusok, és úgy áll ahhoz a munkához ahol nem veszik komolyan, ahogy hozzá áll a külföldi kizsákmányoló cég.
Mindig nem állhatnak hajcsárok minden munka vállaló mellet és amikor nincs ott senki pont annyira érdekli a munka vállalót a munka, amennyire a munka adót a munka vállaló.

Nincs miért lojális lenni egy olyan munka adóval szembe, aki a munka vállalóval szembe sem lojális.

Meglehet erőszakolni a munka törvénykönyvet, azt ami nem jó, mert a kényszer az nagy úr, na de előbb utóbb ez valahol vissza üt.

ui: ha bele gondolok ,hogy anyám -apám már angol nyelvű oviba járatott,mondván majd nekünk ,jobb lesz a húgommal.Tetszett nem tetszett két nyelvet kellett tanulnunk és mi értelme lett ,csak a sok pénz lett ki dobva.Persze némi haszna van értünk a sz,géphez nem gond a megértése.
- és ? ennyi !
A képzettségünkhöz képest nem találunk munkát. Egyikünk se tud a saját szakmájában dolgozni ,mert vagy nincs lehetőség ,v. nem lehet megélni belőle.
Sok az okos ma már Magyarországon,nem kell a tanult ember :(

Válasz

Avar istván üzente 10 éve

Magdika ,túléltük :)

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Látom más is egyedül bulizik. Nem baj, jó lesz ez így, majd meglátjátok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ó basszus,de örülnék neki!Látod az ember mindig utólag okos!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ha előbb szóltál volna ,vagy ha kocsim lenne esküszöm már repülnék !!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ugorj át hozzám ide Szegedre!Bulizunk egyet itt nálam.Jó kis lapos sajtos pogim is van!:DD

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én speciel azé nem megyek mert nincs kivel.Mennék szívesen egy évben egyszer ki bírnám..de egyedül hová mehet az ember ,meg az milyen szórakozás ...?:)(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Vajon miért?Öregszünk,kényelmesedünk?Az anyagi okok késztetnek otthon maradásra?Esetleg üressé,közönyössé lettünk?-----magamra nézve,nem találom a választ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Látom fiúk,lányok ,ma már nem jár el otthonról szinte senki .Pedig valamikor milyen jót Szilvesztereztünk Barátokkal ! Csudi jó volt...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hosszú évekig átdolgoztam ezt az ünnepkört.Most itthon leszek.

Válasz

Kalmár János üzente 10 éve

Ma épp a névnapomat ünneplik.

Válasz

Popovics P.Pál üzente 10 éve

Családi körben !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Sziasztok !
Itt a nyakunkon a Szilveszter. Megy valaki valahová,szoktatok meni? Ki hol,hogyan tölti az Szilvesztert ?

Válasz

Dr.Mohai Zoltán üzente 10 éve

János ! mért kellett ezt magadra venni ? én sem dohányzok -szivarozok - :)
De az eljárásban valóban van egy kis túlkapás .Majd ez is alább hagy mint annak idején a szesztilalom :) Nyugi ! minden csoda 3 napig tart .

Válasz

Dr.Mohai Zoltán üzente 10 éve

Erre én is kíváncsi lennék ,mi módon tudod te ezt megállapítani ? :)

Válasz

Kalmár János üzente 10 éve

Én sem dohányzok. Bűnbakot meg nem is keresek. Mivel teljesen felesleges.

Válasz

Balog Hanna üzente 10 éve

Gábor !
" Azt látom problémának, hogy 40-230 perces filmeket a tagok nem mindig nézik végig. (nemnagy) " - és ezt te honnan veszed ,van valami titkos műszered és azzal figyeled ,hogy valaki végig nézi e .Azt te nem tudhatod ,hogy ki mitt csinál itt és meddig.:)

Válasz

Balog Hanna üzente 10 éve

Barátaim ! bűnbakot mindig kell találni ( jelzem én nem dohányzok) de ez a véleményem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Gy.Évike ! hidd el ,nem a cigi a hunyó,,,volt amikor hónapokig évekig nem cigizek ,nem cigiztem és még se voltam jobban ,sőt ! még pénzem se volt több .
Jó..azt aláírom ,hogy ha valaki nagyon beteg akkor nem használ még plusz a cigi,de olyan ember még nem volt a földön aki csak azért halt meg ,mert cigizett.
Persze az orvosok ha nem találják a bajt akkor mindig a legjobb módszert kapják elő..hisz valamire rá kell fogni a bajt ,nem merik azt mondani ,hogy " nem tudom mi a baja,nem tudok segíteni "
Elő kapják a legjobb módszert ..." bagó - és az ideg " és ennek az a ára ,hogy sok ember ártatlanul hal meg mert emiatt nem vizsgálják ki alaposan csak rá fogják ,hogy ez a ok ....vagy ha véletlen rá jönnek a bajra akkor már késő...
:((

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hát tényleg sok a hasonlóság Ibolya!


Képzeld!

Villanyszámlás is voltam egy jó ideig és leltározó is az Intertourist- nál a nyelvtudás kapcsán.
Végigmentem az evolut táblás könyveléstől az Ascota gépeken át a számítógépes programkártyásig mindenen. El kellett végezni még a hőskorban egy ügyvitelszervezői tanfolyamot is, a lyukkártyák miatt.:D

Persze ez már mind a múlt!
Sajnos, ami a jelenben szükséges lenne,- a jogosítvány, - az kimaradt, meg a lelkemnek egy kis zenei műveltség....az is hiányzik.

A sok közös vonás nem elsősorban a csoport szelleméből adódik, hanem a korcsoport neveltetéséből. Valahogy régebben még értéknek számított a küzdeni akarás és a becsvágy. Most ezt próbálom az unokámba plántálni és nem is eredménytelenül. Másodéves egyetemista- ként már indul a TDK-n, már meg is írta a szakdolgozatát.
Közben egyéni vállalkozóként dolgozik és maga fizeti a tandíját.:)

Hál'istennek komoly betegségen még nem estem át, de a dohányzás miatt benne van a pakliban hogy rám is sor kerül:(

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Szivesen hallgatunk! Csak mesélj nekünk! (:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Évi!

Most kicsit kibeszélem magam, azután már majd nem jár ennyit a "lepénylesőm":)

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Köszi szépen, kedves vagy!
Ibolya a "FŐ-MÁGNES" ! (:

Válasz

Ke Jolán üzente 10 éve

Évike ,csak hogy látlak ! Jaj de jó ,hogy most már mindenki itt van.
Csak Ildikót kéne ki nyomozni mi van már megint vele ? Nem tudtok róla valamit ?

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Drága Ibolya, csak lemaradt a válaszra kattintás.
Nincs semmi baj, csak örülök, hogy egy friss, dinamikus hangot hallottam,
mivel én nem ismertem Gy.Évát. (:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

M.Évike ! mi a baj ...?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Évike ,mért van olyan érzésem egy-két emberrel itt a csoportban ,hogy olyan mintha " egy tőről fakadtunk volna..."
pl. tájékozottság,tág érdeklődéskör," minden lében egy kanál " :)

Hogy mért mondom ezt ...

Nos ,.....én 15 évesen órás voltam,majd ipari tanulónak mentem - a szakmám eredetileg , elektroműszerész .Valamikor még voltak " tartós használati cikkek és szokás volt a gépek javítása. Ma már még a vállalat se létezik ,nem hogy javítás lenne...:(
Majd egyszer felkértek arra ,hogy segítsek leltározni.Azt mondták sok érzékem van hozzá ,mivel nő vagyok mért nem azt csinálom ,könnyebb is és nem piszkos.
3 gyerek mellett elmentem tanulni ,már csak azért is mert közben meghalt a fiam és úgy voltam vele ,hogy így talán nem kapok végleges ideg összeroppanást 1 év után. / ekkor voltam 24-25 éves /
Fogtam magam és elvégeztem a Közgazdasági Számviteli Szakközép iskolát.
Akkoriban jött nálunk divatba a könyvelőgép ..stb...
Gondolhatod egyedül munka mellett és két gyerekkel nem én vittem a "pálmát " a suliba ,mert levelezőre jártam ,de " görbült " sokan azzal biztattak nem az a lényeg ,hogy milyen szám van a biziben ,hanem az ,hogy állom meg a helyem a munkában.
Így lettem könyvelő ,majd a Víz-és Csatorna műnél fürdőelőadó.Akkor még Szolnokhoz 12 kemping és 7 fürdő tartozott ...ez még a rendszer váltás előtt volt.
Csak Szolnokon 7 fürdő volt azóta saját csak 1 van :( / és + hozzám tartoztak ugye a megyéhez tartozó városok fürdői ,kempingjei. Tehát nem unatkoztam.
Közben " betette a technika keze a lábát" és a könyvelést ,bérszámfejtést...stb... gépre vitték.Így meg kellett tanulnom a gépi könyvelést ,majd jött a gerinc műtétem előtt pár évvel a sz.gép .Tehát ezt is tanulnom kellett ,csak hogy akkor még nem ilyenek voltak mint most. Kezdetben lyukkártyát használtunk ,borzalmas volt a megfejtése és mivel magyarok vagyunk ,de lehetőleg magyar szót ,ha csak egy mód van rá nem használunk ,így mivel a gyerekek angol óvodába -iskolába jártak ....be álltam a sorba és próbáltam magamra ragasztani a angol nyelvből mert az kellett ,hogy a gépet kezelni tudjam.
Így " sok nyelvű lettem ,mert mamámtól a latint hallottam,anyukámtól a németet...nekik az volt a kötelező,én nekem meg az orosz volt a kötelező.
Majd 1 évig le voltam bénulva a műtét után ,1 év kellett ahhoz ,hogy újra tanuljak járni.Leszázalékoltak.
A nagyobb lányom szakmája nyomdász. Hogy egy kis pótlást én is vigyek haza ,be álltam hozzá dolgozni ,mikor már jobban lettem.

Tehát ,mondhatom azt ,hogy " semmit se tanultam ,de egy kicsit mindenben otthon vagyok "

Érdekes ahogy olvastam az írásod itt is ,azaz közted és köztem sok hasonlóságot fedeztem fel.
Lehet hogy ez a csoport ezért ilyen összetartó ?? Sok a közös vonás....

Hát nem fura ,,,,ennyi véletlen ,vagy nem is véletlen ...
:))

Válasz

Mátis Éva üzente 10 éve

Igazán felüditő a jelenléted!!! (:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Érdekeset kérdeztél Ibolyám!

Van egy régi népdal, úgy kezdődik, hogy "Vótam én már mónár is":):)

Szóval eredetileg elektronikai szakközépiskolába jártam három évet, de az utolsó évre átmentem egy gimnáziumba külömbözeti vizsgával és simán érettségiztem, de azért tudok szépen forrasztani, kismotort tekercselni, mérőműszereket kezelni, de ezek már ugye manapság nem számítanak szakmának, hiszen ez az iparág nagyot változott.
Tulajdonképpen sok mindenbe belefogtam és szinte egész életemben tanultam. Az első gyerekemmel a gyes alatt elvégeztem a Bánki Donát Műszaki Főiskola első két évét, de a családi körülmények és a nagyfokú állhatatlanságom okán átlovagoltam egy közgazdasági szakközépiskola két éves külömbözeti tagozatára, ezt elis végeztem és lettem könyvelő. Ezt követően jártam egy évig a Számviteli főiskolára, de ekkorra már két gyerekem volt és el is váltam, ezért elvállaltam egy egyszemélyes "gebines" büfét, hogy jobban keressek, így a tanulásnak befellegzett, de a kereskedelembe jól beletanultam.
Azután új házasság, új élet, még egy gyerek, szülők ápolása, váltogatott munkahelyek...szóval a család igényei szerint mindig be kellett vállalni valami új kihívást. Már majdnem ötven éves voltam, amikor szükség lett egy boltvezetői tanfolyamra, de egy év múlva, amikor befejeztem, már nem voltak meg a körülmények a megálmodott üzlet megnyitására, de nem veszett kárba a tanulás, mert egy multi hypermarketben hasznos lett.
Mikor a férjem meghalt, már nem akartam többé sem hajszát, sem főnököt, sem nyüzsgést magam körül és bebújtam a nagy kertembe és könyvekből, valamint tapasztalt emberektől megtanultam megélni a kertészkedésből.
Ez valamilyen szinten sikerült is, de a piaci verseny már nem ment olyan jól, hiszen ez a tevékenység ilyen kis volumenben csak rengeteg munkát és alacsony jövedelmet eredményez. Mindíg mindent kiszámítottam és már a negyedik évben kiderült, hogy nem tudom tovább űberelni a teljesítményemet, szegénykedni meg nem nagyon volt kedvem.
Na ekkor gondoltam egy nagyot és összegyűjtöttem a pénzt egy posztgraduálisnak számító házi betegápolói tanfolyamra, amit sikeresen el is végeztem. A többit meg már leírtam.

Szóval papíron könyvelő, kereskedő és házi betegápoló vagyok, meglehetősen fejlett német nyelvtudással, de a valóságban egy, a fellegekben röpködő, folyton dudorászó parasztasszony, mély hittel abban, hogy a legvégére, mint minden, - a Földön megtalálható dolog, így én is, - elnyeri a legegyszerűbb és legérthetőbb formáját, azaz minden "gömbölyű" lesz!:)

Nem kellett volna túl sok ügyesség ahhoz, hogy kint maradjak hosszabb időre, vagy végleg, mert ott az én korosztályomat még nagyon megbecsülik a munka frontján, de sajnos, ha nem vagyok itthon, mindig úgy érzem, hogy kicsit meghaltam. A külföldi letelepedéshez valamivel több és más jellegű motivációra van szükség, a pénz nem elég csábító.:)
Látod, ez nem csak a Te hülyeséged, többen is így vagyunk ezzel..

:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Évike ! Köszönőm ,hogy megértesz...

Valamint köszönőm a szép beszámolót. Érdekes lehet oda kint ,szép helyeken jártál tanultál,tapasztaltál.
Valamint köszönőm, /köszönjük/hogy nem feledkeztél meg rólunk ,mi rósz gyerekekről :)
Évike ! eredetileg mi a szakmád...ha meg kérdezhetem. Jut jutott eszedbe az ,hogy ilyen távolra menj dolgozni.
Azért ma már kevés olyan ember van aki ki megy dolgozni ,főleg Amerikába " és vissza is jön.Sok barátom ,ismerősöm él kint ,innen a csoportból is és mindegyiknek van valami ok ,hogy ne jöjjön haza, végleg.
Sokat hallom azt ,hogy " már nincs értelme ,nincs miért " Talán azé mert rég kint vannak és már nem köti ide őket semmi...
....de én nem tudom mért én nem tudnék máshol élni ,honvágyam lenne.
Nem sokszor ,de egy párszor nekem is megadatott ,hogy külföldön legyek ,de mindig azt a napot vártam mikor jöhetek haza. Mikor megérkeztem ,olyan érzésem volt mint ha "új " helyre érkeznék.
Lehet ,hogy ez csak az én hülyeségem..
:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én értelek Ibolya!

Én is egyedül éltem a férjem halála után hét évig, bár nekem nem okozott ekkora traumát a magány, de most, ezt a "társas" magányt a gyerekeim körében már nehezebben viselem.
Sokáig álmodoztam arról hogy majd egy korombélivel csak "ketten"...még valameddig, de ez már ebben a korban nem olyan egyszerű, mert ilyenkor már elsősorban a lelki társát keresi az ember.
Éppen a napokban gondolkodtam el a sorsnak eme kegyetlen döntésén, miszerint: ki kell egyezni azzal, hogy ez már így marad. Szépen, csendesen, de derűsen el kell kezdeni lefelé ballagni a hegyről!
Nem a céloknak és a vágyaknak a feladásáról beszélek, hanem a körülmények békés figyelembevételéről.
Nem is tudom én ezt egyértelműen kifejezni, de majd Ady segít!

"Ha szívem bomlott, bús malom
S várok rémes pozdorja-sorsra:
Jön hirtelen egy nyugalom.

Ha így szólok: már mehetek
Nem jöhet már új, sem jó sem rossz,
Ütő vágy éri szívemet.

Az élet már adott sokat.
Bóditót, furcsát és keservest,
De még valamit tartogat."

Szóval: Amíg ez a remény él, addig nagyon, de nagyon vigyáznod kell magadra és nem szabad elkeseredni, hanem készen kell állni testileg és lelkileg is arra, amit szinte minden Hozzád és hozzám hasonló emberke titokban vár!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm István!:)

Az ölelés az érintés legszebb formája és hál'istennek ez legalább nem korfüggő!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Mónika!:)

Volt már, hogy visszaéltek az őszinteségemmel, de én azt tartom, hogy a nyilvánosság a legjobb védekezési eszköz és titkolódzva hogyan is találhatnánk őszinte barátokra?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Igen, én is csatlakozom István véleményéhez!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm, hogy még egy kicsit hiányoltatok is, a sok kedves komment mellé!
Dolgozni voltam, de már vagy három hete itthon vagyok, csak összetorlódtak a tennivalóim. Volt ott is net-em, csak spórolnom kellett vele, mert gyorsan lefogyott és nem akartam túl sokat ilyesmire költeni.
Először Bonnban voltam, de csak 10 napig, mert a páciensem nem volt otthon ápolható a súlyos demencia miatt.
Amikor elszállították a bácsit egy speciális idősek otthonába, akkor engem pedig átszállítottak Bonn mellé Eitorf-ba. Egy "tündéri" idős hölgyről gondoskodtam másfél hónapig, természetesen ottlakással. Azért a 24 órás jelenlét nem annyira egyszerű!
Ott sajnos csak két hétig tartott a nyár, de az még az ottaniaknak is rettenetesen meleg volt. Azután már csak mindennapos esők és hideg éjszakák rontották a hangulatot. Alig vártam, hogy hazajöjjek és nem is vágyom már tovább erre a stresszes életre. Végre megállapították a "nyög"-díjamat és maradok itthon.
Már majdnem végeztem az ősszel esedékes konzerválásokkal, úgymint: Szilvalekvár, paradicsom, lecsó, savanyúságok...stb. Utána rendbe kell hozni a kertecskéimet, ami nem kis feladat, de nagyon szeretem.

Én együtt élek a gyerekeimmel és majdmindennap főzicskélek is nekik, így esett, hogy este, mire végiglátogatom a legfontosabb helyeimet a net-en, már majdnem leragad a szemem, ezért nem jöttem azonnal a hazaérkezésem után.
Ráadásul, most kutyakiképző iskolába is járok a fiammal és a két kutyusunkkal. Amióta itthon vagyok, szinte minden nap elmentem velük a közeli erdőbe is három-négy km sétára. Szóval nem unatkozom, de látom, hogy Ti sem:)

Most egy keveset visszaolvastam és majd megpróbálok sűrűbben jönni, mert természetesen én is vágyom a velem közelebbi korcsoportúak társaságára.

Addig is mindenkit szeretettel üdvözlök! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm a kérdésedet Lajos!

Itt most nem taglalom mégegyszer, mert a Hírek rovatban nagyjából már vázoltam - egy válasz kapcsán, - de annyit azért ideírok, hogy jól beszélek németül, ezért elmentem egy hat hónapos házi betegápoló tanfolyamra/60 évesen/ és átképeztem magam. Ott kaptam közvetítő címeket és elküldtem a
motivációs levelemet egy pár helyre.
Mire levizsgáztam a Vöröskeresztnél, már meg is volt a három hónapra szóló helyem...azóta már 12-szer voltam kinn, de volt hogy csak rövidebb időre, mert pl. meghalt a páciensem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hogy el ne kiabáljam ,István....nekem a péntek 13 mindig szerencsés napvolt még eddig.Ha suliba jártam akkor is ,az nap biztos nem buktam meg .

Nem vagyok babonás ,de vannak bizonyos dolgok amit megérzek előre és megálmodok.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Nekem egyáltalán nem mindegy . Sem itt, sem ott.
Nekem ez a normális.
Ki mit választ.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Szerintem semmitől nem szabad félni, de könnyelműség úgy élni hogy meghalsz és kész. Aki így él, nagyon sok fájdalmat okoz a környezetének. Sajnos ez igaz.
...és elvárja hogy ezeket a megbántásokat megbocsássák neki. Pedig ez az ami egyáltalán nem természetes. Miért kell megbocsátani azt amikor valakit lélekben ki akarnak nyírni. Nos nekem az a véleményem, hogy aki ehhez bakot áll, az nem normális.

Válasz

Lászlófi István üzente 10 éve

Sziasztok ! lányok fiúk ! ti észre se vettétek ,hogy most péntek 13 .volt ?:)
Van e olyan aki babonás köztünk,kinek mi a véleménye a " péntek 13 ." Sokan úgy rettegnek ettől a naptól.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szia ,Évike ! Remélem meg tudod nekem bocsájtani ,de én a " túlvilági " életben nem hiszek és nem is érdekel .Engem inkább az érdekel itt a földön mi van velem .Aztán már teljesen mindegy .Egy -két év után már azt se fogja senki tudni ,hogy egyáltalán léteztem .
:(
Örülök annak ,hogy Te hiszel benne ,jó érzés lehet.Mindig csodálom azokat akik ilyesmiben hisznek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szia ,Zsuzsa ! ez sajnos nagyjából így van ahogy írtad.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Szerbusz Zsuzsika!

A tudományos felmérést ki végezte kérdésem nem a szervezetnek szólt.
Inkább az adót fizető állampolgárok zsebének. No de sok mindent le lehet sok féle képpen fordítani. Engem is úgy tanulmányoztak, nak nek stb...(.összekeveredett a nyelvem):DDD mint egy felmérés tárgyát. Pedig ha hiszed ha nem Ember vagyok.
Áber erről beszélgethetnénk hogy minek milyen eredménye születik ha tanulmányozzák, ahelyett hogy szeretnék. Na a Magyarok hangulat változása is megérne egy misét.:) Vihorászunk amíg élünk. No de ugye örökké élünk, így ha meghaltunk, a mennyből fogunk levihorászni a Földre.

Válasz

Lehoczki Zsuzsa üzente 10 éve

Szerintem mi alapból vagyunk fogékonyak a negatív hatásokra.Ráadásul hajlamosak vagyunk másokat is " megfertőzni " az örökös panaszokkal. Vannak emberek akik túl érzékenyek és a mások problémája is rósz hatással van rá.Tehát még ha jó kedvem lenne is ,van mikor más " elveszi a jó kedvem :( Akkor is panaszkodunk mikor nem kéne.Engem úgy tanítottak ,hogy mindig azzal kell megelégedni ami van és nem azon sopánkodni ,hogy a szomszédnak pl: van kocsija nekem meg nincs.

Válasz

Lehoczki Zsuzsa üzente 10 éve

Évike itt a válasz a kérdésedre..." OECD nemzetközi szervezet tudományos felmérésének a
következtetése. " csak figyelmesen kell olvasni :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Ne így legyen, mert akkor tény hogy vándor bot lesz a kezemben.:(
Egyetlen egy állampolgárnak nem érdeke hogy vándorbotot lásson meg valamelyik hozzá tartozója kezében.
Savanyú a szőlő?
Az!.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 10 éve

Ki végezte a felmérést??????????
Aki a felmérést végezte annak is van munkája.
Rengeteg olyan álláshely van és kifizetett munkabér ami mögött csak az adófizető állampolgárok vére van, és semmi más.
Talán ha nem mondva csinált munkahelyek béréből kellene vegetálnia a magyaroknak akkor elégedettek lennének azzal amit csinálnak , és tudnák hogy minden úgy megy előre ami a jövőt építi és nem a látványos jövőtlenséget.
Egyik nap még van munkád, a másik nap már nincs.
Nem a cigány a cigány, hanem az az életmód amit azokra erőltet a mai magyarországi létbizonytalanság,hogy 2 havonta kelljen állásért kuncsorognod.
Ez részben a törvény hozás bűne, mert a vállalkozók is abban érdekeltek hogy az állam által tartósan munka nélkül lévőket foglalkoztassa, de csak annyi időre veszi föl, amennyi után még megjár az adókedvezmény, és aztán lapát.
Miért nem gondoljátok végig hogy miért olyan fáradtak lélekben a magyarok?
Próbáljon mindenki 2 havi keresetből sok havi rezsit fizetni.
Képtelenség.
... a nagyobbik baj az, hogy ha írsz róla lehet egyáltalán nem kapsz állást.:(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Magdika ,szerintem hajlamosabbak vagyunk a negatív dolgok tárolására ,míg a jót hamar elfeledjük....vagy tényleg kezdettől fogva több csapás ért minket ,mint más népet....
Ha csak azt vesszük alapul,hogy eleve a el helyezkedésünk olyan szerencsétlen földrajzilag,hogy szó szerint " rajtunk mindenki átment " itt kezdődött el ...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszi-puszi!:)))))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ida ! ez " brutálisan jó" és még passzol is . DDDDDDDDDDD

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Erről a felmérésről én is hallottam. A magyar egy dekadens nép, valamiért erősebben érezzük a negatív hatásokat , mint mások. Van aki az étrenddel magyarázza:a görögök, portugálok,olaszok több bort fogyasztanak, ezáltal felszabadultabbak. Nem részegek,és mégis lazábban veszik a dolgokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A magyarok állandó elégedetlensége,panaszkodása kapcsán jutott eszembe a következő aranyos kis történet.

Az országban nagyon jó a terméshozam mindenből.Bőség van gabonából,gyümölcsből,zöldségből .Kérdezik a paraszt bácsit,No bátyám,hát mit szól az idei terméshöz?Az öreg föltolja a csajla kalapját,vakargatja a fejét és azt mondja,hogy jó a termés biz" a,de tudod fiam,A MÁK EGY KICSIT APRÓ!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Boldogság titka ...

Ezt egyszerűen nem értem. Talán Te is hallottál vagy olvastál arról a hírről, ami
a közelmúltban jelent meg. Eszerint a magyar az egyik legboldogtalanabb nép.

És ami a legrosszabb, hogy ez nem valami internetes szavazás eredménye, hanem
a 38 országot tömörítő OECD nemzetközi szervezet tudományos felmérésének a
következtetése.

Vajon miért?

Miért van az, hogy mi magyarok, kevésbé becsüljük meg azt, amink van? Miért
panaszkodunk állandóan? Miért nem élvezzük és értékeljük jobban az életet?

Mert nem lehet ám csak a gazdasági helyzetre fogni az eredményeket. Az úgy-
nevezett boldogság listán olyan országok is előttünk vannak, mint például
Portugália vagy Görögország, amelyek sokkal súlyosabb gazdasági válsággal
és dupla akkora munkanélküliséggel küzdenek, mint Magyarország.

Mi a " Boldogság titka ... " ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tóthné Magdikának üzenem ! Köszönőm a kérdését !!.Nincs énnekem semmi bajom,csupán" rósz hatással van rám az élet " DDDDD.

Tudod Magdika a " téma a földön van ,csak le kell hajolni érte " úgy látszik mindig rósz helyre nyúlok ....:)DDDDDDD

Puszi! Szép napot !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

F. Kati direkt csinálod ,hogy már másodszor törlőm a " Gondolatok " közül a filmedet ???? Kérlek ne szórakozz !!!

Válasz

Simon Katalin üzente 10 éve

Drága Ibolya!
Bár nem olyan régen ismerjük egymást,de szeretném ha tudnád,hogy rám is mindig számíthatsz !

Szeretettel ölellek: Katica

Válasz

Magyar Laszló üzente 10 éve

István ,ha engeded ,csatlakozom !!!!

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Bea Nem szégyen az,hogy ki hová született. Bármelyik nemzedék lehet rendes és lehet szemét - bocs-
Megítélésem szerint nem az a lényeg ,hogy ki honnan jött ,hanem ,HOVÁ TART !
Nagyon sok cigány barátom van és rendesek becsületesek.Sőt mint orvos együtt is dolgozunk a kórházban 3 .ebből egy hölgy.

Válasz

Szénási Bea üzente 10 éve

Cigány családba születtem.

Válasz

Kapbiai Lajos üzente 10 éve

Pisti,én néztem és szép volt. Ritka élmény.

Válasz

Kapbiai Lajos üzente 10 éve

Nem irigylek Évike,de ha vállaltad akkor biztos megéri neked.Csak azt nem tudom ,hogy sikerült ez neked...?

Válasz

Kapbiai Lajos üzente 10 éve

" A pasik ki ismerhetetlenek.:( "...nem mindegyik Mónika.Embere válogatja. Van akinek mindenhogy jó .van akinek sehogy se.Nem tudsz a kedvébe járni ,mert mindig azt nézi mibe köthetne bele.Persze vannak,úgynevezett " papucs" férfiak is.Ezeket soha nem tudtam megérteni.Hihetetlen ,hogy valakinek ne legyen véleménye.Tehát nem vagyunk egyformák.:)

Válasz

Nagy Mónika üzente 10 éve

Évike ,gratulálok,bátor ember vagy.Eleinte sokan beszéltek magukról de aztán valahogy le szoktak erről..:(

Válasz

Nagy Mónika üzente 10 éve

..ismerős a téma ..:(

Válasz

Nagy Mónika üzente 10 éve

Pityu sok ember megfordul a kezed alatt,így vagy úgy :)

Válasz

Bujáki Imre üzente 10 éve

Ibolya nem tudok mit mondani..:(

Válasz

Spanyol Ilan üzente 10 éve

Szomorú Magdika,de az élet megy tovább,így ,vagy úgy ,de nem áll meg ..:(
Ámen !

Válasz

Spanyol Ilan üzente 10 éve

Azt hiszem Pisti mindent elmondott amit én még mondhattam volna.Tényleg vigyáz magadra.

Válasz

Spanyol Ilan üzente 10 éve

Csatlakozom,örülök ,hogy közelebb kerültél hozzánk.:)

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Próbálj meg egy kicsit lazítani !!! Hofi megmondta !!!:)D:

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Gy.Évike ! Nagyon örülők,hogy " közelebbről" megismerhettelek.Fogad ismeretlen -ismerősként egy idős legény ölelő kezeit !
Baráti üdvözlettel !
Pisti !

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Ibolya ! azt hiszem nem árulok el titkot ,ha megmondom ,hogy mi,,azaz Te a férjed ,Mohai Zoli,én ..stb... szomszédok voltunk,gyerekkorunkban együtt nevelkedtünk egy utcában,sőt ! Te sokáig dolgoztál a kórházban ,valamint a férjed a főnököm volt,mikor katona voltam,tehát az ismeretség még az ""ókorban kezdődött " tehát mivel jó barátok voltunk mindig, nagyjából ismerem a körülményedet.Voltunk?...hát igen most is az vagyunk ,csak sokan ki haltak már közülünk,elköltőztek..stb. De azé néha telefonon ,itt ott össze futunk.
Nos ,ezzel csak azt akarom mondani , hogy a Te életed se "piskóta " :) ugye ezt szoktad mondani ? :) v. " sétagalopp"
Kérlek kitartás ! meny emberek közé és próbálj valakit megismerni aki hozzád való! Megérdemelnéd ,hogy végre megnyugodj és legyen egy becsületes társad a hátra lévő időkre .
Ehhez jó egészséget és vigyáz magadra !!!
Baráti szeretettel ,Pisti !

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Csatlakozom !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Magdika ! légy erős ,bármennyire is nehéz !!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

...és most egy kicsit magamról...

Egyedül élek 10 éve lesz ,hogy férjem egyik napról a másikra " itt hagyott..."
Sokáig nem tudatosodott bennem ,mert ht.katona volt és ezért sokat volt távol tőlünk. 2 év után jöttek a bajok mikor tudomásul kellett vennem ,hogy majd 40 év házasság után egyedül maradtam,ráadásul azelőtt pár évvel költöztünk ki Rákócziba a Szeretett Szülővárosomból Szolnokról.Sajnos azóta se tudok vissza menni.Három gyermekem volt 2 lány 1 fiú. Maradt a két lány akik távol élnek tőlem.24 éves koromra mindenkit szó szerint eltemettem a fiammal kezdtem és a Szeretett Nagymamámmal végeztem ,aki engem nevelt.Egy évig mást nem csináltam mint temetésre jártam.Az utolsó temetésen már fel se fogtam ,hogy hol vagyok....higgyétek el....
A vállalat révén ekkor kerültem ki 5 hónapra dolgozni az " akkori SZU - ba." de az se segített.
Az orvosok azt mondták " késleltetett reakció" ami azoknál jön létre ,akik sokat vannak távol egymástól.
A legrosszabb az egészben ,hogy én nehezen viselem a magányt...hozzá vagyok szokva ,hogy mindig nyüzsögtek körülöttem.Én pergős típus vagyok ,soha nem hagyom el magam én mindig " pörgök" és most nincs minek ,nincs kinek ,nem látom az életem értelmét.... nincs célom.
Borzalmas egyedül,megöli az embert a magány.Legalább egy társam lenne akivel együtt lehetnék,beszélgetnénk,eljárogatnánk valamerre..de nincs ...már az én életemben már nem is lesz....az idő rohan ,az évek múlnak...
Van sok kedves ismerősöm ,barátom és hál istennek szeretnek ,van közös témánk.
Innen a csoportból van egy-két nagyon jó barátom akik néha meglátogatnak a távolság ellenére...évente 2x-3x . Olyankor azt hiszem enyém a világ....de el száll az pár nap,boldog óra és minden megy tovább..a szomorú valóság...

Nem vagyok egyedül.....Magányos vagyok !!!! és ez elviselhetetlen számomra .
Nem tudom meddig bírom még így...

ENNYIT DIÓHÉJBAN MAGAMRÓL...

Ha kérdeztek válaszolok ,nincs titkom,mindig gyűlöltem a titkolódzást és a nem egyenes utat.

Köszönőm ,hogy meghallgattatok ! Szép napot mindenkinek !

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Drága Ibolya, és mindenki aki vigasztalni szeretne!
Köszönöm az együttérzéseteket, nagyon jól esik. Ez már egy kapaszkodó az úton, amit ezentúl egyedül járok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

T.Fné. / Magdika !

Drága Magdika ! Nagyon együtt tudok érezni veled ,nagyon sajnálom és szíven ütött a dolog. Elnézésedet kérem ,de amint már írtam alább ...nagyon le vagyok maradva ,mert kórházban is voltam és azóta se vagyok valami stabil.
Sajnos a hőséget se bírom és ez miatt a v.nyomásom " ugrál"
Őszinte legyek ?
Ilyenkor nem tudd az ember "okosat " mondani...csak annyit....

FOGAD ŐSZINTE RÉSZVÉTELEM !!!!

Tudom nehéz ,de próbálj meg erős lenni ,mert úgy jársz mint én...

szeretettel !
Ibolya

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Gy.Évike ! Köszönőm a válaszodat.Egy kicsit irigyellek ,mert szép helyen vagy. Viszont büszke vagyok rád ,hogy nem feledkeztél meg rólunk,továbbra is maradsz velünk.
Kívánom legyen szerencséd és sok boldog éveid !!!
Ibolya

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nos ,nagyon le vagyok maradva és nagyon restellem magam miatta ,de mentségemre szolgáljon ,hogy most megint " összecsaptak a hullámok a fejem felett ...
TEHÁT KEZDEM SZÉPEN SORJÁBAN ÉS MINDENKITŐL ELNÉZÉST KÉREK A " KÉSÉSÉ" DE AMINT TUDJÁTOK KÖZBEN ÉN IS 2 HÉTIG KÓRHÁZBAN IS VOLTAM..

Tehát kezdem ....^^^^^^^^^^^^^^^^^!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Tóth Ferencné!Szeretnék küldeni Nektek,egy részvéttel telített,könnyező ölelést. :(( . Merítsetek erőt abból,hogy nem vesztettétek el Őt,hiszen odaát a túlsó partról,figyel,segít benneteket.

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Köszönöm!

Válasz

Hangai Gábor üzente 10 éve

Elhiszem, s részvétem!

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Kedves Klublakók!

Eddig még nem sokat írtam magamról, hát itt az ideje.
Egy éve ülünk abban a hullámvasútban, amit az élet rendezett nekünk. Egyszer fent, egyszer lent, de ha fel is kerültünk, mindig lentebb folytattuk, mint előzőleg. Azután ma reggel egy nagy döccenéssel megálltunk,végképp lent. Ma reggel 07 óra 50 perckor elveszettem azt az embert, aki társam volt ,akivel együtt nevettünk, örültünk, búsultunk.
Újra kell kezdenem az életem. Fel kell nevelnem, útjára kell indítanom egy félig felnőtt, félig gyerek kisnagylányt, le kell zárni 42 évet az életemből.Ezt kaptam ma a sorstól feladatul. Ugye elhiszitek, hogy nagyon fogok igyekezni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Akkor most mondok magamról még valamit!

Eljöttem kicsit dolgozni újra, a régi munkahelyem közvetítésével. Most Bonnban vagyok és egy 85 éves páciensről gondoskodom a saját lakásában. Nehezen jutottam itt net-hez, de már megoldottam.Mostanában ritkábban leszek, de igyekezni fogok:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tudom, hogy nem kíváncsiság, bár én néha az vagyok és találok is itt sokakról közelebbi információt pl. családi képeket:)

Tudod, én azt tartom, hogy a nyilvánosság a legjobb fegyver. Amit nem titkolsz, az után nem nyomozgatnak és nem támadnak kósza pletykák:)
Tőlem kérdezhet bárki bármit, én a lehetőségek határain belül igyekszem őszintén és nyitottan, bizalommal válaszolni.
Azért vannak titkaim, de az olyan kérdésekre is megpróbálok valamivel udvariasabban válaszolni, mert egy közösség tagjaihoz,- ha már beléptünk- igenis van közünk!

Igen,engem is elég sok minden érdekel....:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Bocs ! nem kíváncsiságból kérdeztem. ....
:))

Köszönőm a remek bemutatkozót. Akiket kedvelek azokról szeretek egy kicsit többet tudni.Persze ha nem zárkóznak el.
Évike ,Te meg felhívtad magadra a figyelmet azzal ,hogy legalább annyira érdekel minden mint engem
:))

ui: volt már olyan ,hogy mellé fogtam és az illető azt írta " semmiközöm hozzá"
be vallom mikor elküldtem egy kicsit féltem is ....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Elfelejtettem hivatkozni, de Ibolya kérdéseire válaszoltam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszi a kérdéseket!:)
Bár az adatlapomon Gödöllői lakhely szerepel, mert még oda vagyok bejelentve és mivel a szülővárosom, -nagyon sok minden fűz oda,- már másfél éve Mogyoródon lakom Gödöllőtől kb. 12 Km-re.
Eladtam ott a kicsi öreg vályogházikómat és a lányommal közösen vettünk itt egy domb tetején az erdő szélén egy idilli kis fészkecskét.
Itt is van egy nagy telek, amelyet még mostanában kezdek a saját elképzeléseim szerint alakítgatni,- a két nagy kutyussal karöltve:))), - meg a régi hatalmas kertem is megmaradt, mert azt nem vették meg.
A három gyerekem közül kettő itt lakik, a lányom/44/, meg a kisebbik fiam/33/ és a 20 éves unokám, aki a Szt. István Egyetemre jár Gödöllőre.
Nekik főzicskézek és próbálom könnyebbé tenni a munkába járás fáradalmait, szabadidőmben pedig a kertjeimben "bóklászok" mert azt nagyon szeretem:)
Ritkán járok kirándulásokra, inkább csak a környező erdőkbe visszük a kutyusokat sétálni.
Most egy 1930-as években alakult és az utódok által fenntartott Öregcserkész csapattal voltam a Balatonnál, akik között igen sok jó, idős barátom van, hiszen a három bátyám, -akik már nincsenek az élők sorában,- ennek a csapatnak voltak a tagjai a háború előtt . Ennek a csapatnak én is tiszteletbeli tagja vagyok, semmi esetre sem a cserkészet által megfogalmazott bizonyos "ideológia" miatt, hanem az általuk gyakorolt természetszeretet, őszinte barátság és a hagyományok ápolásának tisztelete okán.
Ezen a kiránduláson a csapat tagjain kívül még egy 6 éve megalakult, de azóta megszüntetett,- református identitású- kisegyház tagjai közül is részt vettek egy páran, amelynek a külföldi munkám megkezdése előtt a képviselője voltam. Hosszú.....

Én nagyon szeretem és jól tűröm a meleget, de most nem is volt olyan rettenetes hőség, az idősebbek is jól bírták a "kiképzést":)

Jaaa...azért is kérdezed, mert láttad a görögországi képeket. Akikkel ott voltam, az egy számomra teljesen új társaság, alkalmilag jött az ajánlat, mert volt még egy hely az egyik kocsiban. Előtte senkit sem ismertem közülük, de hála az égnek, én nagyon tudok alkalmazkodni és ritka kivétellel a megfelelő hangot is meg szoktam találni mindenkivel.
Ez persze nem azt jelenti, hogy bármikor is feladnám akár a politikai, akár az etikai meggyőződéseimet.

Hááát....talán most egy kicsit be is mutatkoztam a közösségnek. Ez van...!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Évike ! kivel v, kikkel szoktál menni kirándulni ? Nem volt meleg? Vagy Te jól bírod a meleg .....
Gondolom szép volt a látvány és kellemes zenével tetőzve megérte a sétát.Egyébként Te hol lakol ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tegnap Balatonfüreden és Tihanyban voltam egy kiránduláson. Számomra nagyon érdekes volt, mert ezekben a városokban eddig csak átutazóban fordultam meg.
Füreden a Tagore sétányon egy nagyon tehetségesen játszó középkorú hölgy hegedült népszerű klasszikus zenét, halk gitárkísérettel. Bennsőséges és mindenképpen odaillő látvány- élmény volt, így hát több mint fél órára odaláncolódtam és egy nagy fának dőlve élveztem a nem mindennapi hangulatot.
Fájt, hogy ez idő alatt csak nagyon gyéren pottyant egy egy fémpénz a nyitott hegedűtokba, pedig szinte minden arra sétáló ember megállt egy pár percre, hogy élvezze az idillt.
Sok szépet, érdekeset és értékeset láttam ezen a kiránduláson, de fiatalkori emlékeimből egy-egy szombat délutáni balatoni séta másképp jön elő. Valahogy úgy emlékszem, mintha régebben egy ilyen,- kifejezetten kiránduló idővel megáldott szép nyári hétvégén,- sokkal többen lettek volna a frekventáltabb üdülőhelyeken.

Válasz

Halász Csaba üzente 10 éve

Sajnálhatod mert nagyon szép volt és nem mostanában lesz megint ilyen:.(

Válasz

Georgievits Milutin üzente 10 éve

Érdekes volt nagyon .Köszi ,hogy szóltál !!

Válasz

Nagy Mónika üzente 10 éve

Nagyon szép volt én szeretem az ilyesmit.Gyönyörű volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én is néztem, de nem nagyon értettem,- vagy nem néztem jól.

Szerintem István ha nem világítana a Hold, akkor talán nem lennének láthatóak a csillagok. Persze ezt csak úgy gondolom....
Mindenesetre, szegényebb lenne minden művészeti ág egy témával, nem is egyel, mert ugye a különböző Holdfázisokat külön-külön megéneklik, megfestik és megkomponálják örök idők óta.
Tegnap éjjel pont benézett az ablakomon a Telihold, el kellett fordulni hogy aludni tudjak, pedig szeretem nézni ahogy világít az a szép nagy "Holdvilágképe":)

Válasz

Krasznai István üzente 10 éve

Na,nézte valaki a részleges Holdfogyatkozást ? Én néztem érdekes volt és közben elgondolkodtam azon ,mi lenne ha a Hold nem világítana.

Válasz

Tarján Józsefné üzente 10 éve

Olyan is létezik Józsi ,hogy csak egy nehéz kérdés van .?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Gratulálok az ügyességedhez. Gondolom sok dolgod lehetett.

Válasz

Szlanyi József üzente 10 éve

A magyar érettségi dolgozatokat kijavítottam időre.
Sajnos kevés emelt szintű olgozat volt.

Gondolom ebből a térségből kevesen készülnek a felsőoktatásba továbbtanulni.

A választható témák közül csak egy volt nehéz.

Válasz

Vágási János üzente 10 éve

Köszönőm.

Válasz

Bujáki Imre üzente 10 éve

Köszönjük !

Válasz

Bujáki Imre üzente 10 éve

Jelentem Ildikót ma láttam :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Valaki kérdezte hogy mi van ,egy - két illetővel.....

Nos...

1, Panka .valamié meg sértődőt ,hogy mért azt ne kérdezzétek mert nem volt hajlandó velem tudatni.Sajnálom ,tudtommal én nem bántottam ..legalábbis tudatosan nem...Mindig azt szoktam mondani ,ha gond van " Beszéljük meg "

2, Béla az úgy tudom ,hogy még mindig beteg...

3, Pannika az is beteg..

4, Ildikó még mindig " be van havazva ,v. még nem találta meg magát :)D: De már egyre többet jön ,aminek nagyon örülök!!!!!

5, Hangai ...az meg " sziesztázik "

6, H.Józsi ..az tudtommal nem rég volt....

Megjegyzem ,örömmel vettem észre ,hogy ha valaki sokáig nincs akkor " hiányzik " nektek !

Remélem az illető kérdésére sikerült ki merítő választ adni.Igyekeztem ...
:))D.

ui: nem azé nem írok nevet ,mert nem akarok ,de az én fejem se lexikon
DX.

Válasz

Oláh János üzente 10 éve

Én speciel fát vágtam.Délután meg ki mentünk a majálisra.De csak bajnak , gyereknek a világ összes lufia nem lett volna elég.Nem szeretem már én se.Nem is olyan mint régen volt,meg fárasztó kerülgetni a tömege .

Válasz

Vágási János üzente 10 éve

Akkor beszélgessünk ... Ki mit csinált Május 1 ? Voltatok Majálison ,egyáltalán szoktatok még menni ?
Mi felénk nem sok minden volt ,a csimbumm zene nem érdekel ,az unokám meg már egyedül jár " sétálni " :) Néztük otthon a TV. meg kertészkedtünk egy kicsit .Olyan igazi lazítás volt. Nem szeretem már a tömeget,:)

Válasz

Vágási János üzente 10 éve

Mónika ! felcsaptál " Kerítőnek " ? :)

Válasz

Hatvani Zsuzsanna üzente 11 éve

Az egésznek ez a lényege -

" Annyit mondott erre barátnőm, hogy az ilyen feleség nem nagyon foglalkozik vele mert megkap mindent és nem érdekli! Vagy a feleségnek is van pasija! "

Az én véleményem csak annyi ,hogy ha nem értik meg egymást vagy ha már megunták egymást a legegyszerűbb külön menne.

Válasz

Nagy Mónika üzente 11 éve

Lehet, hogy.....


.....a barátnőmet is felteszem a társkereső oldalra ! Igaz beszéltünk már róla de nem akarom addig feltenni amíg azt nem mondja, hogy igen!! Nagyon sokat nevettünk tegnap! Pont arról beszélgettünk, hogy hogy tud egy pasi hazudni a feleségnek minden hétvégén, hogy hová is megy, hogy ne tudjon egy barátnőről! És erre mondtam neki közben, hogy engem biztos nem hagyna nyugodni! Annyit mondott erre barátnőm, hogy az ilyen feleség nem nagyon foglalkozik vele mert megkap mindent és nem érdekli! Vagy a feleségnek is van pasija! Én erre annyit mondtam neki hogy kérnék egy laptopot és keresnék én is magamnak pasit és elhívnám magamhoz! Csak akkor lenne gáz, ha a férj hazajönne szombaton mert nem jött be neki a csaj és a hitvesi ágyban egy idegen pasi hancurozik a feleségével!! Hát erre rögtön jött a válasz, hogy azt kell neki mondani, hogy legalább a pasi s......ától nem lesz hányingerem!! Na itt kitört a röhögés!! Ezt a mondatot azért jegyezte meg mert egy illető azt mondta, hogy sajnos otthon nem működik a szex és a feleség mindig térden állva szerette, és egyik reggel közölte vele a feleség, hogy hányingerem van a s.....dtól!! Ebből állítólag válás lett! A gyerekei készek voltak tőlünk pedig ők sem szívbajosak!! Na mindegy ma is megyek hozzá és csinálunk pár csini képet magunkról és a többi majd elválik!

A pasik ki ismerhetetlenek.:(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönőm Pötyi !

Válasz

Berkes Anna üzente 11 éve

Barátok vagyunk itt mind,másképp nem lennénk itt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ma sem sokkal jobb .Általános karban tartás van mindenhol és változnak a honlapok.ez okozza a galibát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csaba ...ezt nem kérdezheted komolyan ?

NINCS KORHOZ KÖTVE. max hozzáláss kérdése..Én soha nem nem szoktam gondot csinálni belőle.
Én azt vallom,hogy A megbecsülés és a tisztelet adás " nincs korhoz kötve "

Igaz nem tudom mi a gondod ,ha esetleg ,bővebben ki fejtenéd...

Válasz

Halász Csaba üzente 11 éve

egy kérdés - ?
Azt mondja meg valaki mióta van korhoz kötve a " Barátság "(:

Válasz

Halász Csaba üzente 11 éve

3 napig nálam se lehetet a fecára meg a freemail-ra be lépni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tegnap is rósz volt a nett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sziasztok !
Nem tudom vettétek e már észre ,hogy a mai naptól a yutyurol letöltött zenéket ,csak úgy lehet lehallgatni ha felül a ki ugró ablakra Kat " és akkor át visz a yutyura ,csak úgy lehet hallgatni a zenét.Midig variálnak.Tele van a hócipőm már velük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt pont jókor kaptam ," pont a csodára várok "...hogy lesz e csoda ? majd a napokban .....ettől független persze.... majd eldől....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kaptam ! -és nem azé teszem közzé ,hogy küldözgessétek szét ,csupán csak azé mert tetszik és hogy gondolkozzatok el rajta .hogy nagyon sok igazság van benne....


A BARÁTOKÉRT....


>>>> Tudod-e, hogy az az ember, aki lelkileg erősnek tűnik, az
>>>> valójában érzékeny és gyenge

>>>> Tudod-e, hogy akik azzal foglalkoznak, hogy másokat védenek,
>>>> azoknak van a legnagyobb szükségük védelemre?

>>>> Tudod-e, hogy a három legnehezebben kimondható szó a
>>>> "Szeretlek!", "Bocsáss meg!" és "Kérlek, segíts!"?

>>>> Tudod-e, hogy akik pirosba öltöznek, azok rendelkeznek a
>>>> legnagyobb önbizalommal?

>>>> Tudod-e, hogy akik sárgába öltöznek, azok a
>>>> legelégedettebbek a külsőjükkel?

>>>> Tudod-e, hogy akik feketébe öltöznek, azok nem akarnak
>>>> látszani és segítségre, megértésre vágynak?

>>>> Tudod-e, hogyha valakin segítesz, az a segítség mindig
>>>> visszakerül hozzád?

>>>> Tudod-e, hogy sokkal könnyebb valamit leírni valakinek, mint
>>>> a szemébe mondani, ÁM sokkal értékesebb a szemébe mondani?
>>>>
>>>> Tudod-e, hogyha valamit becsületesen, a szívedből kérsz,
>>>> az a kérésed teljesül?

>>>> Elérheted, hogy az olyan álmaid teljesüljenek, mint az
>>>> egészség, a gazdagság, vagy a szerelem.

>>>> Ha igazán kéred és hiszel is benne, meg leszel lepődve, mi
>>>> mindent meg tudsz tenni a gondolataiddal.

>>>> Érdekes, nem?

>>>> Most a barátság a te kezedben van.

>>>> Küldd el mindenkinek, és ne törődj vele, hogy tovább
>>>> küldik-e vagy sem.

>>>> Megtudod, ki kész a segítségnyújtásra. Ha lelked és szíved valaki megtalálja, Ő lehet a világ legboldogabb barátja.


"Lám Én kerestem és tán rátaláltam,
Lehet megleltem a csodát a világban.
Mert Te jó vagy, a legjobbak között,
Ki mást mond, ahhoz ne legyen közöd!


Köszönőm ,ha elolvassátok !

Válasz

Krasznai István üzente 11 éve

Széjjel néztem ,nagyon jó lett.Szép rend van mint egy lakásban .Köszönjük !!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Látom ,nem igazán divat már a buli.Őszintén megmondva nem is igen tudna ma már menni az ember sehová.A jó zenés helyek megszűntek sajna.De ,jó iy volt néha be ülni egy kicsit ,zenét hallgatni mert az azé csak másabb ,mint a " gép "Lehetett táncolni ,voltak barátok.Mára már mindent meg szűnt.
Csak a négy fal maradt...meg a magány...

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 11 éve

Az év utolsó napját is itthon töltöttük.(Nem is tudnánk máshol) A tini lányom hatalmas szervezés és még nagyobb hisztik közepette csinált magának egy szabad éjszakát. Mi nevettünk a kabarén,menet közben koccintottunk,azzal vigasztalva magunkat, hogy mindig új nap jön, ez is elmúlik majd mint a többi. Igyekeztünk nem gondolni a többire..............

Válasz

Nagy Mónika üzente 11 éve

Én sajnos az nap még délig dolgoztam.Mikor haza mentem a szokásos dolgok voltak csak most 1000 kellett csinálni mert a párom egy baráti buliba elígérkezett. Nem sok kedvem volt hozzá ,de végül is jól sikerült.Igaza van a páromnak ,néha ki kell mozdulni ,hogy fel töltődjünk. BÚÉK ! Mindenkinek .

Válasz

Erdős Ágnes üzente 11 éve

Itthon töltöttem a szilvesztert. Sajnos influenzás lettem előtte.

S így az ágy melegéből néztem a TV-t.

Válasz

Krasznai István üzente 11 éve

Nem voltam sehol ,azaz dolgoztam ,majd haza mentem és magamévá tettem 1 ü pezsgőt.Éjfél után már aludtam is. Bent a munkahelyemen egy kicsit végzés után beszélgettünk ,de elég fáradt volt az egész társaság.Régi idő! szép emlékek ,hogy el szaladtak.
BÚÉK !
Mindenkinek !

Válasz

Farkas Ildikó üzente 11 éve

ki hol ,hogyan töltötte a Szilvesztert ?
Én a barátainkkal voltunk egy darabig aztán haza jöttünk ,majd ki mentünk az utcára.Csodás gyönyörű volt a látvány.Csak nagyon hideg volt most az éjszaka.Reggelig fent voltunk,tudjátok - nem szabad ilyenkor 12 előtt lefeküdni.Nem jót jelent .:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érvényes: 2013.jan.01-tö

Válasz