Vágási János üzente 10 éve

Kedves Barátom ! minden elismerésem,megint remekeltél.Nagyon jó olvasmány volt. Köszönőm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

..nem kell folytatni .Puszilom az unokádat ,mond meg neki ,hogy máskor is szívesen látom ,no meg az egész családot!!!! Annak örülök ,hogy az unokád kellemesen emlékszik rám.Sok Puszi neki !!
ez nekem is " beugrott " mikor olvastam ....a Megyek tovább....és tényleg tovább mentetek valahová az ország másik végébe .

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Miért provokálod,hogy bevalljam mennyire kellemes volt az ismerkedésünk,a hosszas beszélgetés,az hogy egyik írásom gondolata nálad született,nevezetesen a Megyek tovább,és hogy az unokám is milyen jó érzéssel emlékezik a nénire,akihez sokat mentünk vonattal.Folytassam???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Béla ! nem veszem személyeskedésnek,de megkérdezném mért pont arra gondoltál ,hogy a " értékelés " nálam történt.
Persze a kérésedet továbbítom és ha erre jár a Zsuzsa lányom akkor rá veszem hogy " ne csak játsszon a gépen " :)

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Ibolya! Ne haragudj,hogy személyeskedem,de nagyon kíváncsi lennék Zsuzsannának, a nagyobbik lányodnak a véleményére.

Válasz

Gráma Béla üzente 10 éve

Nagyon szépen köszönöm a kialakult "vitát". Nagyon örülök,mert érzem,hogy ez a véleménysorozat új lökést ad az írásra,biztat,hogy "mindent utolsó csepp vérig"! Egyben figyelmeztető jel is,hogy hol kell változtatni a felindulásokban, a mértékletességben.Mert egy papnak az az örvendetes,ha hallgatósága mély csendben hallgatja,mert akkor szava elér a lélek fenekéig,egy író pedig akkor örül,ha minél vehemensebben vitatkoznak írása felett,mert akkor közel áll az érdeklődés fokához.Nekem úgy tűnik és engedjétek meg hogy kihangsúlyozzam,mintha a teljes vita Rákóczifalván lenne,Ibolya kertjében az almafa alatt. Köszönöm,mert ez nekem felemelő.Köszönöm az "időfecsérlést" a véleményeket és már előre kívánok kellemes hétvégét!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Magdika ! mért ne szólhatná ? mindenkinek van véleménye és az is természetes, hogy nem vagyunk egyformák.Tehát mindenkinek lehet más véleménye is. Béla is akkor tudja megállapítani ,hogy mennyit ér az írása ,ha őszintén mindenki megírja a saját véleményét.
Természetesen ebből harag nincs. Mi is lenne ,ha mindig egy véleményen lennénk és csak bologatnánk,túl unalmas lenne és nem lenne értelme.

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Korán reggel volt még amikor olvastam, nem igazán "jött meg a beszélőkém",és mellbe vágott az egész történet.Nem tudtam hogy kifejezni amit gondoltam. Most sem igazán találom a kifejezéseket,szerintem jobb lesz, ha nem szólok semmi többet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Igazad van Idus ,érdekes egy olvasmány.De ,Te jobban megtudtad fogalmazni helyettem én most valahogy nem vagyok " formában " nem tudom leírni amit érzek ,ami bent van ...
Vannak benne furcsa érdekes dolgok.
Bár az életet ismerve sajnos tudok nem olyan kevés embert akinek a " Bosszú " örömet szerez,élvezi ha bosszút állhat :(

Köszönőm Béla nagyon jó ,élvezetes olvasmány volt,de még meg kell emésztenem ,át kell rágnom rajta magam többször .
:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Novellád 4-ik részének olvasása után a címen tünődtem el."A bosszú édes íze"
Előre bocsájtom a címmel semmi bajom,az jó úgy ahogy van.Csak egy kicsit elméláztam azon,hogy a bosszú sohasem lehet édes ízű,mert az teli lehet haraggal,gyűlölettel,rosszindulattal,stb,s mindezek bizony híján vannak a zamatos édes íznek.Vissatérve a novellában történtekre vajon ki érezhet édes ízt?A postás biztos nem.Szegény!Tehetett ő arról,hogy anno ez a lökött nő meztelenül nyitott neki ajtót?Megalázva érezte magát.Én pedig úgy érzem,hogy Márta önmagát alázta meg ömnaga előtt és a gyerekek előtt.De nagyon!!Mert a gyerekek nőnek,kérdeznek és értenek.Tehát minden érintett meglehetősen keserű szájízzel fog emlékezni erre a kis jelenetre------és ezért jó a cím,mert pillanatnyi édességet,diadalittasságot érezhetett az asszogy ,de hosszabb távon semmiképp sem.
Aztán csak úgy mellékesen jegyzem meg,hogy elgondolkoztam ám én az András "hosszú napjain is" :)).
No de érdekes a fiú első "élménye"?? is,amely bennem már némi borzongással,undorral átszőtt, morbid humort váltott ki.Nagymama-apa-unoka-temető-prosti-szex.Az undort itt pozitív kritikaként értem,mert érzést vált ki belőlem a leírásod.Nem tudom évek múltán milyen érzéssel gondol vissza a srác élete első aktusára?A nagymama sírjánál az apám cédrájával----hát Béla mestere vagy a fokozásnak!!Ezt most komolyan mondom.Ez legalább olyan tömény őrület,mint Márta bosszúja.
Béla rengeteg gondolat kavarog még a fejembe,de itt befejezem.Köszönöm az élményt,és várom a következő írásod.

Válasz

Spanyol Ilan üzente 10 éve

Köszönőm a tartalmas fordulatos olvasmányt.

Válasz

Spanyol Ilan üzente 10 éve

Magdika mért :) ?

Válasz

TÓTH FERENCNÉ üzente 10 éve

Lenyeltem a nyelvem!

Válasz