Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága Béla!

Én nem vagyok teológus, így minden szívvel írt oktatásnak állok elébe.
Mivel olvasni tudok, így látom hogy nem akarsz bántani.
Ennek örülök.
Megígérhetem hogy nem azért libegek, mert bárki virágjára rá szeretnék szállni, hanem azért, hogy Békét és Boldogságot lopjak a szívekbe.
A Biblia nem a Zsidó népé kizárólag, hanem az Embereké, akik Békességet akarnak tanulni, de nem tudják, hogy hogyan tegyék. Ennyiben a Jézusi tanítások semmiben nem különböznek Buddháétól. Az Igazsághoz tehát közelebb juthatunk egy kicsit, ha azt mondjuk, a tanítók érdemeit a Világban élők felemelkedéséért, nem lehet elvitatni.
Mindenki vár valakit. Nem csak a Zsidó nép. De inkább valamit. Azt hogy végre elismerje a jogait a Világ. Hogy egyetlen nép se lehessen kevesebb a Világ szemében mint a másik. De ehhez azt kellene a világban élőkkel megértetni, hogy ez másképp nem sikerülhet, csak ha az erkölcsi léptéket fölveszik. Enélkül nem képesek megérteni hogy a társadalmi törvények értük vannak. A "jog" nem préselhető bele azokba a szabályokba csupán, amivel egy jogállamot működtetnek. Ezért különbözik a Tora és a Talmud a Bibliai tanításoktól.
Az egyik a jog, a másik több annál. Az Új testamentum Maga az Erkölcs.
Az Erkölcsi tanítás a lelkiismeret szabadságában hozott helyes döntésekre tanít, a Tora és a Talmud pedig a Társadalom törvényeit hivatott formába önteni. A kettő együtt ad biztonságos eligazodást az Emberi létezésben.
Az egyik az alap, a másik a felépítmény.
A társadalom törvényei az Embereket hivatottak navigálni, és védeni. A védelem azért kell, mert az erkölcsi tanításokat nem mindenki hajlandó magáévá tenni, így társadalom törvényeihez igazodva kell megtanulnia kívülről, amit a génekkel nem hozott, s a szűk családi környezet sem plántálja belé örökül. A tudást tehát kívülről és belűlről folyamatosan kel egy csemetének magába szívnia. Nagyon nagy lépés a kormánytól, hogy a kismamák 3 évig a gyermeket otthon nevelhetik. Így az anyatejjel szívják magukba a szeretet törvényét. Ezt semmi féle tanítás nem tudja felülmúlni.
De az anyáknak az iskola évek alatt is kell hagyni mozgásteret a kicsinyükhöz. Az például hogy 3 napot igazolhat egy gyermeknek egy év alatt, szélsőséges túlkapás.
Persze lehet hogy rossz helyen kopogtatok. Elnézést ha hosszú voltam.
Köszönöm hogy meghallgattál.
Pusz!
Évi!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Ahhoz,hogy még tisztább legyen a kép,én mint teológus nem esek olyan tévhitekbe,ami a Messiást illeti.Itt csak téged szajkóztalak,mert egy helyen írtad,hogy a zsidók várják,hogy az anyaisten megszülje a Messiást.Ezért kérdeztem mennyire ismered a Torát és a Talmudot,mert ott ilyesmiről szó sincs És most is a magyarázatod ködös,összekavarod a zsidó hitet a buddhizmussal,mert azoknál válik valaki Buddhává,vagyis megvilágosulttá.Messiássá senki nem válik,mert akkor a leleményes zsidók már rég kiharcolták volna.Isten nekik megígérte a Messiást,ők Jézust nem fogadták el és mindig várják,de hogy mikor és ki és milyen formában fog eljönni zsidó teológusok sem töprengenek annyit mint te.Ezt sem vitának szántam,csak felvilágosításként,hisz nekem szakmám,én nem a falvédőről olvasom a fogalmakat.Nem értem a lélekben és testben való ölelkezést,különösen a zárójelben írt "kekszet"hacsak nem szex akart lenni és elírtad.De ha te úgy érzed,hogy Isten gyönyörködik a te repüléseidben,számodra nagy megnyugvás és boldog lehetsz!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Béla!
Akkor most tisztázzuk a fogalmakat!
A messiást nem lehet megszülni.
Messiássá akkor válik valaki, amikor Isten azzá teszi.
Amikor kijelenti magát, és amire még születésedkor nem voltl képes,
azt egy bizonyos időpontban neki adja, hogy közvetíteni legyen képes.
Ez nem fantom fogalom, hanem arra való hogy a szív és az Ész együttes használatával élhetőbb életet válasszanak az Emberek!
Nos az igaz, hogy erkölcs nélkül, semmit nem lehet közvetíteni.
Szív nélkül sem. És pillangó módjára sem.
De a pillangó gyönyörű, és mindenki csodálja, és nem ütik agyon mint a legyet. Legalább egy darabig követik a szemükkel hogy hová száll le.
Ahogyan Te írsz, rólam, az olyan mint ha azt mondanád, szállj csak, minél távolabb, mert különben agyonváglak.
No ez nem az én stílusom. De aki lélekben képtelen átölelni, az testben sem érdemli. (Nem a kekszről írok.) Így aztán repdesek ameddig csak akarok. Isten gyönyörködik a repülésemben.
Pusszantalak!
Nagy Tisztelettel,
és Végtelen Szeretettel,
Évi!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Egyet látok a te zabolátlan viselkedésedben.Azért,hogy elfogult tévutakon járó vallás filozófusnak tartod magad kitüntetnélek az Istenanya renddel aki majd megszüli a zsidók messiását.De ennél sokkal fontosabb,hogy annak idején édesanyád nem tanított meg,hogyan kell nálad idősebb és felkészültebb emberekkel viselkedni,arra vall,hogy unalmában hozott a világra,s te pillangó módjára ott röpködnél ahol esetleg várnak,mindig ott ízetlenkedsz,kujtorogsz és illegeted magad ahol és akik magasról szarnak a véleményedre.Te egy érthetetlen összeférhetetlen féreg vagy aki nem ért a szép szóból,és ne haragudj de koromhoz és felkészültségemhez mérten nem tűrhetem a te alpári véleményeidet.Ha nem nézném a klub sok intelligens,értékes tagját,rég kiléptem volna mint hogy veled egy szinten legyek.Ha ebből sem értesz akkor igazán vatta van a fejedben agy helyett ,te édi-bédi az Igazság bajnoka! Ne feledd kösz egy sz-el írjuk!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Béla!

Én is sokszor elmondtam már, hogy a mondani valód legyen összhangban azzal amit mondani akarsz. Így folyton megsértesz, és ez bizony nem nekem rossz, hanem neked. Ha pedig kitörlöd az Igazságot, akkor lelked legyen rajta.Nekem nem muszáj írnom. Te akarsz közölni dolgokat, amitől azt várod, hogy mások döntenek helyetted. Nos nincs jogod döntési kényszerbe hoznod senkit. Elítélni olyanért ami nem a hatásköröd, végképp nincs.Ha pedig fars információhoz jutsz akkor hülyeségek kerülnek be a törvénybe.
Persze erőlködni lehet.
Még valami. Kitörölheted, de előbb mentsd el!
Kössz!
Évi!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Nos a történet vagy igaz, vagy sem. De nagyon sok hasonló történet létezik.
A szív az egy olyan területe az emberi szervezetnek, mely nem egyet szeret, de sokat élete folytán. Ha nem lettek volna bakik, akkor a társadalom nagyon hamar elkorcsosult volna. De Isten ezekkel a szerelmi bakikkal megmentette a Világot, attól, hogy az utódok hibásan szülessenek. Így a törvény miszerint a szív törvénye hibás, nem jó.
A szerelem olyan mint a pillangó. És néha a pillangó nem oda száll ahol a társával repülhet tovább. Van hogy az sérthetetlenségéért vállal áldozatot.
Amit szemmel nem láttok, azt muszáj a szívetekkel látni.
......és a megbocsátás nagyon nagy erény! A társadalom karolja fel azokat az anyákat, akik áldozatot vállalnak a társadalom egészséges létéért.
Kell hogy értsétek!
Pusz!
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tetszik nekem ez a Vili,nem tudott ellenállni a kísértésnek hiszen ő sincs fából,a nő sem nagyon kérette magát ugyebár.De mikor ráeszmélt hogy mekkora hibát követett el legalább lelkiismeret furdalása volt,és nem magát kezdte el sajnálni és mentegetni ha nem a feleségét aki otthon egyedül neveli a gyermeküket ,és a másik nőt a szeretőt akire valószínűleg ugyan ez a sors vár.Kár hogy az ember mindig utólag okosabb,Vilinek is jó lett volna ha a tette előtt jut eszébe ez a sor:Ha tépáz a kísértések vihara a munkában keress menedéket............Egy ilyen kis kaland miatt három felnőtt ember és két gyermek élete mehet tönkre,és Vilinek együtt kell élnie még a háborgó lelkiismeret furdalásával is,és ez az ami nagyon nehéz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla!
Hát nem tudod hogy vannak emberek akiknek hiába beszélsz mert akkora önteltség és rosszindulat van bennük hogy meg sem hallják amit a másik mond vagy kér tőlük ?Ne bosszankodj az ilyeneken,nem érdemes ügyet sem vetni rájuk.Tudod,ne azt nézd hogy mit mond,hanem hogy ki mondja.Ne töröld ki a hozzászólásait,mert így mindenki számára nyilvánvalóvá válik hogy mi van a mézes-mázos,édi-bédi maszk mögött,egy mérhetetlenül nagy rosszindulat.Minden jót kívánok neked!Üdv.Ildi.

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Éva!!! Számtalanszor kifejtettem,te velem ne ízetlenkedj,vitatkozz a hozzád hasonló elvakult szektás társaiddal.Tudd meg minden hozzászólásodat törölni fogom,hogy ne dísztelenkedjen fölöslegesen! Térj már észhez és ne törtess NEM VAGYOK KÍVÁNCSI A HÜLYE MAGYARÁZKODÁSAIDRA.NE LÉGY MÁR BUNKÓ!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Állandóan elütöm: ne ismétlődjön...
Fáradok. Bocsi megyek pihenni.
Évi

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves János !

Nem is annak szántam. Csak az íróval beszélgettem. Ő ért engem.
Nem a nagyközönségé a válaszom. Csak azé aki más múltjában vájkál úgy ahogyan a sajátjában kellene. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Amíg magad ugyan azt elköveted, addig bizony semmi mást nem tehetsz, mint megbocsátasz másoknak is érte! Ez egy nagyon egyszerű szerelmes üzenet!
Ha a világ nyelvére akarom fordítani, akkor ne keress felelősségre vonhatót ott ahol magad is felelős vagy abban ami megtörtént!
De ha csak a képzeleted szülte akkor bocsáss meg a képzeleted játékáért, hogy nem ismétlődjön meg újra.

Válasz

Kalmár János üzente 11 éve

Kedves Évike!
Ne haragudj, de azt gondolom, ez a téma nem vallásos jellegű szerintem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vili a kísértésnek nem tudott ellenállni.
Pedig, ha belegondolt volna, hogy az utána következő bűntudat
milyen szörnyű érzés, akkor biztosan nem tette volna meg.
Isten óvjon meg mindenkit attól, hogy olyan "tomboló vihar"legyen a lelkében, mint amilyen Vili lelkében volt, amikor hazafelé tartott a családjához.
Kedves Béla! Köszönöm, hogy olvashattam.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Bocsánat. : amit hitetlen.....

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez haza vitte, ez megsütötte,ez az iciri -piciri meg megette.
Ne turkáljatok az Élet magvában, mert azt teszitek ami hitetlen Tamás.
Könyékig a sebeibe. Aztán csodálkoztok ha elvérzik.
Jézus azt mondta, az vesse az első követ, aki maga még nem követte el ugyan azt.Egyet sem talált a tömegben, aki ne tette volna.
Sokan vannak az elhívottak, kevesen a választottak.
Mindenki nézzen a saját szívébe. Ha makulátlan akkor dobálózhat.
Ha viszont szennyes, akkor menjen a ruháját megfehéríteni.
Egyébként tanulságos.De ne ítélj, hogy ne ítéltess.
Szeress, és hagyd Istent is szeretni Téged!

Válasz