Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm!

Válasz

Lehoczki Zsuzsa üzente 11 éve

Gratulálok,nagyon őszinte szép írás. !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gratulálok a nyereményedhez !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Évike és Béla!
Nem tudnátok abbahagyni ezt a civakodást?
Értsétek meg, hogy mindketten önmagatok ellen dolgoztok, és el fogtok jutni odáig, hogy senki nem lesz kíváncsi rátok!
Gondolom, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, de senki nem merte még leírni! Én sem bántó szándékkal tettem, de kérlek Benneteket, hogy priviben veszekedjetek tovább, ha már nem megy a békés egymás mellett élés!
Előre is köszönöm
Panka

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Elnézést kérek Ibolyától,mivel felhozta az Éva figyelmét,hogy ez nem vita fórum,nem szeretnék elnézni utoljára megalapozatlan vádak felett.Az, Éva,hogy kinek kell eldobnia a tollat relatív fogalom.Én is tanácsolhatnám neked,de nem teszem,addig szorongasd,amíg akarod.Csupán egy dologra légy figyelmes lóellenzős világodban.Ibolya azt írta,hogy minden a múltra épül.Valóban így van és illene nyitott szemmel nézni a világot és az életet,mert a paletta sok színű.Azért nem kell a múltba menni,hogy lásd a körülötted zajló életet,mert ma is mit látsz? Körülvesznek a háborúk,ármánykodás,csalás,prostitúció,homoszexualitás,gyilkolás és sajnos sok undorító tett,de létezik,vele,mellette élünk és nem mehetünk el lehunyt szemmel,mert akkor úgy járnánk mint te,csak az ideális szeretetet és szerelmet látnunk,ami csupán rózsaszín álom.Mint ahogy minden megalapozatlan hülyeséged.Hadd kérdezzem meg egy írásod kapcsán,mennyire ismered te a TORÁT ÉS A TALMUDOT a zsidók szent könyveit,mert ha ismernéd nem foglalkoznál olyan fertelmes hülyeséggel,hogy a zsidók várják,hogy az "ANYAISTEN" megszülje nekik a Messiást.A zsidó hitben egy örök igaz Isten van,aki Teremtő.Büntető és Fenntartó,aki úgy jelentette ki magát Jahve,vagyis VAGYOK AKI VAGYOK.A te elképzeléseid szerint az Atya Isten és az Anyaisten év milliók óta fetrengenek hálószobájukban,hogy fabrikáljanak egy Messiást,ami eddig még nem sikerült.Vajon kit tévedtek,Ők vagy te? Még ezt mint egy jövő látnok hirdeted is.
Ami a "nyúvasztós" írásomat illeti,csak hogy tudd,tizenhat éves koromban írtam pályázatra és nyertem vele kéthetes tengerparti kirándulást ifjúsági alkotó táborba. Bizonyára a zsűri nem ismerte az általad hirdetett "példa beszédet" és nem viszolygott annyira a nyuvasztástól
Az elkövetkezőkben kímélj meg,mert törölni fogom minden hozzászólásodat,mint érdektelent.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ha késik a busz történet,nagyon jól szemlélteti hogy a dolgok a perc töredéke alatt megtudnak változni és az addig békés ,vidám ,örömmel teli hangulat hirtelen átváltozhat rideg szorongássá és félelemmé amit még a sötétség és az egyedüllét is fokoz,és nincs az az ember főleg ha még amúgy is fél a kutyáktól hogy ne az életét védené ha ráugrik egy kutya a sötétben.Szerény véleményem szerint nem ez az állatkínzás,ez csupán önvédelem.Manapság sokan félnek a feldühödött kutyáktól mert sok esetet hallani mikor még a saját gazdiját is megtámadja ,aki bele is hal a sérüléseibe.De szerencsére ez nem olyan gyakori,és amúgy meg a kutya az ember leghűségesebb barátja tud lenni,és igen nagyon szerethető állat és talán a legokosabb is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Drága Évikém !
Ez nem vita fórrum !
Olyan hülyeségen vitáztok. Ennek az írásnak semmiköze a valláshoz.ez egy egyszerű kis történet.
Más !
A múlt nélkül ..nincs jelen és nincs jövő ! A múlt az alapja mindennek...sajnos.Én már csak tudom ,mert ha a múltam nem lett volna olyan ,amilyen volt,akkor most nem lennék itt ahol vagyok...
((.
Más !
Évikém imádlak! Tisztelem becsülöm a lelkesedésedet.De ! már mondtam,nem szabad össze keverni a vallást a jellemzéssel.
Még egy !
Ha valakinek nem tetszik a másik írása nem kell olvasni,nézni.Van ép elég témakör,lehet válogatni.
Puszillak és ezé nem kell meg sértődni ! Ami nem " fekszik" nekem azt én se nézem....bár én reálisan szoktam hozzá állni a dologhoz és a másik fél szemével is szoktam nézni.
)).
Kedves Évike !Ne harcoljatok ! Szeressétek egymást !!
Köszönőm !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez a történet számomra megint csak azt bizonyítja hogy az ember önmagát sem képes teljesen soha kiismerni,mert elég egy váratlan esemény vagy élethelyzet amiben még nem volt része és az ember kivetkőzik önmagából és nem tudja uralni a helyzetet.Az a fiú egyáltalán nem akarta bántani azt a kis állatot,csak önmagának szerette volna bebizonyítani hogy egyáltalán nem fél,nem gyáva,de váratlanul érte amikor kiugrott a lábára és az iszony és a riadtság beindította a védekező reflexeket és megtette amit nem kellett volna.De a tette után nem elégedettség töltötte el azért hogy megmerte tenni és ő nem gyáva ha nem elborzadt attól hogy elvette egy kis állat életét,mert felfogta az élet szentségét és iszonyú lelkiismeret furdalása támadt,és ez bizony nem kis dolog,ha körül nézünk a mai világunkban zajló eseményeket látván elmondhatjuk hogy nagyon sok embernek nincs is lelkiismerete.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Béla!

Ha valaki mellé beszél az Te vagy. Nem azt kell hirdetni ami elmúlt, hanem ami jön! Te a múltban maradtál. Én pedig a jövőről írok. A múlt nem hoz egészséges jövőt, mert hibás, és élhetetlen. Aki a múltban reked, az a múlt hibáit hozza vissza. Nem szó szerit kell vissza menni a kapához, hanem értelmes elmével, és lélekkel kell az azokból az időkből leszűrhető értéket megragadni. Sem a véres szöveg ,sem a szánalom nem segít.
Végtelenül sajnálom hogy amit írsz azt még fel is magasztalod.Bár ki tollából is való. Ha a tiéd úgy még rosszabb.:( Vitára kelni azzal nem fogok ki nem akar jövőt írni. De ha csak ilyen telik tőled, akkor dobd ki a tolladat!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Éva, ne erőlködj a vélemény nyilvánítással,mert nézeteink sosem fognak találkozni.Nem tudhatom milyen szektának vagy a tagja,de tudnod kell,hogy egy írás általában az életet tükrözi.Az Élet nemcsak a Példabeszédekre szorítkozik,magába foglalja az emberi adottságok széles skáláját(visszatérek: a Példabeszédeket,mivel a Biblia része,általában nagy betűvel és egybe írjuk,mivel fejezet cím,Salamon bölcs mondásainak a gyűjteménye),amely felölel mindent, még a "nyuvasztást "is.Aztán az életben ki hol téved,saját felelőssége,de nem lehet álmokban élni,hogy minden szép és másról nem beszélünk.Ha egészségesebb mondanivalód nincs,kimélj meg a mellébeszélésektől.

Válasz

Nagy Mónika üzente 11 éve

Kedves Béla ! ne haragudj,de én osztom a véleményem az Ibolyáéval.Gratulálok a szép őszinte írásodé.Bárki is legyen a szereplő,az nem lényeges a történet a lényeg.
Üdv ,Moncsi !

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Mind a kettő azért van, és él, mert a táplálék lánc része.
Él élni hagy, és hé be hóba megeszik.Mindegyiket. Az egeret is, meg a cickányt is. De az állatok a táplálékot nem kínozzák. Csak gyorsan minél kevesebb szenvedést okozva hamizzák meg. Az Ember azért Ember mert az agya másképp van felépítve mint az állatoké. Olyan tudás van felhalmozva benne, amit csak az intelligenciájával tud felszínre hozni. Az intelligencia része hogy tisztában legyen azzal hogy amit békességgel tesz, az nem fogja megbántani. Amit félelemből, vagy megfelelni vágyásból, az már fájdalmas tapasztalatot szül.Mindenki maga döntsön, és ne érdekelje hogy kinevetik.
Az idő és a szeretet mindig meghozza a gyümölcsét!
Kedves Béla ahogyan fogalmazol az sokkal nemesebb témákra érdemesült, mint a cickány kinyúvasztása. Szegény kis cickány. Az erőszakról olvasni méreg annak aki nem bírja az erőszakot elviselni. :(
Aki nyúvaszt, azt nem hatja meg.
A példa beszédek is csak azokat éri el, akik hajlandók szeretve változni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem az a lényeg ,hogy ki tette... Lehet hogy egy kicsit durva leszek ,de ismersz már Béla,én őszinte szoktam lenni és azt szoktam leírni amit én érzek.
Bármilyen élőlény kínzás az nem a " bátorság jele "A bátorságot ,hogy én milyen " belevaló ember vagyok " az nem így kell megmutatni ,még akkor sem ,ha a barátok véleménye más ."Én inkább válaltamvóna ,hogy azt mondják puhány vagyok,gyáva...stb.
Minden élőlénynek jóga van az élethez.És hogy ," hogy fejezi be" azt nem az erőszakkal kel elintézni.Még ha kártékony élőlényről legyen is szó ,meg van annak a maga humánus módja ,hogy szabaduljunk meg.Az agresszívitást eleve elítélem.
Ilyesmire csak a magukból ki vetkőzött emberek képesek.A más élőlény szenvedésének élvezete ,mind két esetben ," nem normális dolog."

Az előző írásodban azt azé észre vettem ,hogy az illetőnek ,volt némi kis " érzése" lelkifurdalása. Utólag azé bántotta a szerencsétlen kutya bántalmazása.
Lehet ,hogy nem is akarta bántani az állat,csak barátkozni akart.Sőt az állatok észre veszik ,ha az ember bajban van és segítségükre sietnek .
Még arra is képesek ,hogy társuljanak ...mutatván ,hogy " ne félj én megvédelek " Lehet ,hogy ez a kutya is csak ezzel a szántékkal társult.Meg akarta mutatni ,hogy nem kell félni mert " én itt vagyok,megvédelek "
Tudod ,az állatok ,félelmet,veszélyt,örömöt,bánatot...stb .hamarébb megérzik mint mi.
az írás jó ! de elszomorító ,hogy ide jutottunk hogy a sérelmeinket,bánatainkat egy ártatlan jószágon vezessük le.

Egyébként tudod ,hogy a cickány egy gyönyörű szép pici állat.? Nagyon szép barátságos pofija van ,csillogó szeme,mese szép bundája ami fekete és feltűnően fényes.A szája meg mint a hurkapálca olyan keskeny ,hosszú.
Valamint fele annyira se kártékony mint az egér.
Köszönőm ,hogy olvashattam .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A CICKÁNY HALÁLA
Beleborzongtam, ahogyan olvastam! ... és egy kérdés motoszkált a fejemben: az a kisfiú, - aki próbára tette a bátorságát - nem Te voltál?
Gyönyörűen írtad meg, szívből gratulálok!

Válasz