Berec Piroska üzente 11 éve

A templomi csend az " tabu" emlékszek mamám ,ki küldött mikor tüsszentettem,lábujhegyen kellett be menni..
" Hiszek egy Istenben,mindenható Atyában,Mennynek és földnek teremtőjében”

Mennyire másként alakul azoknak az élete akik engedik,hogy magához vonzza őket

Válasz

Hatrafovits Melissza üzente 11 éve

Kedves,Bélám te ki meríthetetlen vagy.Grat !)).

Válasz

Oláh János üzente 11 éve

Barátaim ,figyeljetek - " Mennyire másabb a templom néma csendje,mint a sírí csend " Csendnyugalom,higgadtság,békesség,szeretett !!!

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Béla!

Ezt nem hallottam meg, mert ez butaság.:(

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Kedves Éva! Te nem "trafáltál"a múltamba,mert azt nem ismerheted,csupán egysíkú fejtegetéseid,mely némileg eltér a valóságtól nem egyezik a hozzászólás fogalmával,ami lényegében az írás tartalmát,körülményeit,helyességét hivatott elbírálni és nem önelméletek hirdetését és ráerőszakolását valakire vagy valakikre!.

Válasz

Krasznai István üzente 11 éve

Kedves Béla ! ez a írás nem arról tanúskodik,hogy üres vagy...)).
Gratulálok !

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Köszönöm Ibolya őszinte,higgadt és elismerő soraidat.Viszont kívánok további szép napot és kellemes időtöltést.!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla ! ha Te ilyen szépen beszélsz ott is ,mint ahogy írsz ,akkor egy aranybányára leltek benned. Grat !
Hogy mi a véleményem ? Nagyon szépen van le írva.Katolikus vagyok ,de nem járok templomba.Körülmények nem tehették meg ezt.Mindazonáltal mások véleményét tiszteletben szoktam tartani,míg az én véleményemet is tiszteletben tartják.Én ennyire nem vagyok jártas benne,és csak maga az írást tudom értékelni ,hasznosítani.
Az pedig nagyon tetszik !
Szép napot mindenkinek !

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Béla!

Bocsáss meg, ha megbántottalak.
Többet nem írok Neked!
Mindenkinek van múltja.
A Tiéd ugyan olyan érzékeny mint mindenki másé.:(
Sikerült beletrafálnom.
Még egyszer bocsánat érte.
Mély Tisztelettel!
Évi!

Válasz

Gráma Béla üzente 11 éve

Kedves Éva! Van egy közmondás,mely szerint a jó pap holtáig tanul.Mint már említettem nekem neves doktorált teológiai professzoraim voltak,tehát volt akitől tanulni.Ne vedd sértésnek,de most közel 70 évesen a nyugdíj és a halál között nem vagyok vevő különös,a valóságtól eltérő eszmefuttatásaidra,mely nem csak a valóságtól,de a téma ,a tartalom lényeges mondanivalójától is eltér Sokkal elfogadhatóbb,értékelhetőbb és szívhez szóló vélemény amikor bárki olvasás közben magára ismer,a lelkivilágát ,érzelmeit érinti,mint olvasni a te eszmefuttatásodat,Megnyugtatlak,nem fogok hozzád beiratkozni levelezési tagozatra sem.Amint előző véleményedre is válaszolva kijelentettem,hogy nem akarok hitvitát,pláné olyannal akinek külön véleménye van mindenről,továbbra is fenntartom és inkább hajlandó leszek többet nem közölni ezen az oldalon,ha téged ennyire elragadtató indíttatásra ösztönöz És feltétlenül kioktató stílusban,ahogy azt közlöd.Helyreigazításként,hogy érezd a melléfogásodat,ami Hitlert és Mengelét illeti,ők a fajtiszta németet akarták kitermelni,az igazi szőkét,annak ellenére,hogy Hitler osztrák volt és Mengele szép kreol barna bajor.Egyik sem érezte Istennek magát és nem istenembereket akartak.Mengelének különben az volt a hivatása tanulmányozza az ikreket és azt hogyan lehetne elérni,hogy minden német anya évente szőke ikreket szüljön.Tehát ez fajelmélet és nem szerepel a novellámban amit te "jóhiszeműen" esszének minősítesz.A továbbiakban,ha még esetleg közölni fogok,megkérlek ne légy katolikusabb a pápánál,mert én amannyit halmoztam tudásomban elégségesnek tartom,hogy áttérjek majd az örök életre.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Még egy hiba: " ....aki pedig nem vélik azzá.....

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Bocsánat: 20-30.000.-évesnek akartam írni, de lemaradt egy 0.:)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Drága Béla!

A zsidó Nép, de nem csak a zsidó nép sajátja, hogy a génstruktúrában rögzül a múlt. Ez ugyan úgy Isten tervében szerepel, mint az is hogy az Emberiség, mint a létezésben az Értelmes létezők egyike, a Világ-Mindenség harmóniájába megérkezhessen. Amíg a Népek egymás között azt kutatják hogy melyikük szenvedett többet, addig azt kutatják, hogy kié az Isten.
Ha azt mondjuk az Emberi lét legalább 20-3000 éves a Földünkön, akkor Isten a zsidó népet az Idő egy meghatározott szakaszában amikor a létharc összekuszálódott, felhasználta arra hogy kijelentse benne magát, az akkori , és a jövő Emberisége számára is.
Ez pedig azért fontos, mert Isten nem egy-egy Embernek jelentette ki magát, hanem egy Népet bízott meg vele hogy tegyen bizonyosságot a létezéséről.
Sokszor írtam már, hogy Isten nem csak megteremtette a Földi életet, de az Emberek között lakozott, hogy lássa mi az amiben az Emberek elméjét az Erkölcs fogalomszintjének megemelésével fel lehet ébreszteni arra hogy Emberi minőségében cselekedjen.
Az Emberek a létezésük során sokszor elállatiasodtak. Ez aszt jelenti, hogy úgy viselkedtek, mint ha nem lenne elméjük, csak testük. A test a porhüvely pedig értelem nélkül rettenetes dolgokat művel.
Ha az Emberek értelmi színvonalának fejlődését figyeled, akkor azt is láthatod, hogy sajnos az Ember arra használja az értelmét, hogy Isteni minőséget tulajdonítva magának, mások felett ítéletet mondjon. Lásd Mengele, Hitler.De folytathatnánk hirosímai, vagy a kóreai szörnyűséggel.
Mengele ki akarta a testből tenyészteni az " isteni fajt" . Elme és értelem nélkül akarta megközelíteni az Isten fogalmat. Micsoda őrült gondolat kellett ahhoz, hogy valaki Istent akarjon játszani Ember létére.
Isten egyetlen leheletével össze lenne képes roppantani a Világunkat. De nem az a célja hogy a saját művét elpusztítsa, hanem hogy az Embert megtanítsa arra hogy hogyan érdemes élnie. SZERETVE. Aki fel tudja fogni hogy az értelmét arra használja föl hogy a szeretet szolgálatába állítsa az Isten művében egy csodálatos fogaskerékké válik. Aki pedig nem válok azzá,
az a halálával kirostálódik a fogaskerekek sokaságából.
Az élet értelmét nagyon- nagyon feülről kell látnotok ahhoz, hogy ne keseregve éljétek azt le , hanem bizakodva. Az Emberek olyan gonosz dolgokat képesek kigondolni, és cselekedni is, mely az "Abszolútum köreit "mélységesen megsérti. De akik a lélek halálában hisznek, azok ezeket a törvényeket lelkiismeretlenségük szabadságában sértik meg. Azaz a hitetlenek. De a hitetlenek között élnek szép szívűek is, akik bár nem látják az Istent, mégis betartják törvényeit. Ők azok akik a lelkiismeretük szabadságában szeretnek. Valakinek a hite is kevés ahhoz hogy ne kövessen el bűnöket, és van aki hite nélkül sem követ el bűnöket. Ezen is érdemes elgondolkodni.
A Hit birtokában átláthatóbbá válik, hogy Isten nem avatkozik bele az Emberek maguknak teremtett Világi létébe. De sokaknak kijelenti magát.
Azoknak akik érzékenyek és figyelnek rá.Ha még értelmesek is, akkor sokat tehetnek azért hogy az Embereket az Emberi minőségük megélésére neveljék. Ezért olyan fontos hogy a művészetet a szeretet szolgálatába állítsuk, hisz az a társadalom felépítményét tekintve a médián keresztül azonnal közkinccsé válhat. A média a mai világunkban nagyon magas technikai szinten működik, de az értelem mögötte nem azt teszi közkinccsé ami gyökeres változásokat hozhatna az Emberi elme megvilágosodásában.
Minden Ember képes a szeretetre, de meg kell neki tanítani hogy hogyan gyakorolja. A lét minőség a fizikai lét kiszolgálásának fogalom szintjére szűkült le. Pedi a szellemi hozza létre az anyagit. És nem fordítva. Így a szellemin műlik az is hogy a szellemi felé forduljon. Így az egyensúly létrehozása felé nyílna út.

Az esszé nagyon jó. Muszáj emlékezni. Muszáj gondolkodni. De a legfontosabb, hogy muszáj szeretni!
Köszönöm, hogy olvashattam!
Évi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mint Istenfélő családban felnövő, vallásomat gyakorló Evangélikust nagyon megfogott az írásod. És mélyen elgondolkodtatott. Sok igazságot rejtő és gondolkodásra indító írásodat köszönöm.
Üdvözöllek: Ági

Válasz

Kiss Gerda üzente 11 éve

Kérdeznék valamit !?

A többi hozzászólás hová lett.?

Válasz

Kiss Gerda üzente 11 éve

" Mennyire másabb a templom néma csendje,mint a sírí csend.Belépsz,szinte lábujjhegyen közeledsz a padhoz,pedig senki sincs benn,de beléd rögződött az elővigyázatosság,óvakodsz attól hogy valakit megzavarj elmélkedésében "

Ez ragadott meg engem. Hallom a " templom hangját ,csendjét "különös,ott érzem magam.Nagyon jó !

Válasz